Constanţa fără RATC

greva ratc 2013 constanta 00

Astăzi am luat-o la pas prin Constanţa, parcurgând diverse zone ale oraşului ce trebuiau să se descurce azi doar cu microbuze, căci şoferii RATC se aflau în a doua zi de grevă spontană. De câteva ore au revenit pe traseu însă hai să vedem cum s-au descurcat constănţenii fără autobuzele RATC!

greva ratc 2013 constanta 02 greva ratc 2013 constanta 03

greva ratc 2013 constanta 04

Era multă lume pe stradă, mai multă ca de obicei, dar nu părea a fi un trafic exagerat de pedeştri. În zona Gării mai vedeai câteva grupuleţe apoi pe la ICIL şi mai ales pe la Casa de Cultură. Microbuzele erau pline ochi în general iar dacă nu erau pline, mergând cu ele urma să aflii că sunt şanse să nu mai poţi ieşi de cât de înghesuiţi erau toţi. Mulţi oameni păreau să prefere să se deplaseze pe jos, mai ales cei care îşi duceau copiii spre şcoală. Microbuzele preferate erau tot cele vechi (301, 304, 310…), oamenii alegându-le în favoarea celor noi temporare.

greva ratc 2013 constanta 01

Linia 5 parcă se mişca mai bine, dar liniile 42 sau 43 stăteau pe loc. Nu doar că păreau a fi foarte puţine microbuze dar şi dura mult până îşi făceau apariţia. Din nou, preferate erau cele vechi, cunoscute deja de oameni, chiar dacă la cele noi preţul era de doar 1,5 Ron (deşi multe altele au doar 1 Ron costul biletului).

Pe Alexandru Lăpuşneanu era trafic mare iar microbuzele 310 erau pe departe cele mai solicitate. Ori de câte ori apăreau prin faţa parcului de la Casa de Cultură, erau pline ochi. La fel se întâmpla şi în Zona Trocadero.

Spre surprinderea mea, zona pieţii Tomis III nu era atât de aglomerată de oameni aşa cum mă aşteptam. Însă mulţi erau cu ochii după microbuze şi nu puţini erau cei care luau taxiul până la urmă. Aşadar, a fost o zi de Marţi ceva mai populată pe străzi iar greul se putea observa cel mai bine dacă te aflai în unul din Maxi Taxi-urile astea înghesuite cu care oricum se chinuiau constănţenii absolut mereu, mai ales la orele dimineţii sau de ce nu la orice oră pe timp de vară.

Mai vedeţi câteva poze mai jos iar pe restul puteţi să le vedeţi pe Facebook, aici.

p.s. Haide să vedem şi o filmare făcută de mine azi.

De asemenea, aveţi ocazia să mă vedeţi într-un scurt interviu al celor de la Litoral TV. M-au găsit în zona Gării şi m-au invitat să-mi dau cu părerea despre situaţie.

Despre autor /

2 comentarii

 • florilemnaru

  va rog sa dati afara pe aceei soferi ce fumeaza la volan si in masina si care timp de cl putin jumatate de ora orla si tipa si barfeste firma si colegi la telefon mai avem si copii mici si nu sunt obligati sa suporte fumul si orletele animalice si jargonul soferilor oare cand va civilizati, nu dealta dar asa poate vin si turisti din tara si din strainatate mai bine puneti muzica in masini decat iseria si fumatul soferului.

  daca ereati in strainatate va ceream daune materiale si morala pt cei doi copii ai mei de 4 milioane de euro nu tb sa suporte urlete si fumul si un posibil accident din neatentia soferului, bolnavi psihici barfesc firma ,patronul colegi se cearta intre ei , a la usa cortului, si mai fumeaza si beau in masina put a tuica , facetile la intrare si la esire din munca alchooletest si perchezitie in masina sa vedeti cate sticle de bere vodca si vin gasiti numai cand ne urcam le pute gura a duhoaresi vaceati si facultate toti adica facultate la romani parnaie .

  abea astept sa vina niste firme din italia franta si germania serioase si sa va ia contractele pe crae cu lipsa de respect fata de clienti si nerusinare nu le indepliniti cu onoare

  rusine sa va fie

  poate va vine mintea la cap si ii dati afara pt ca oameni si firmele neserioase nu se schimba dar pot fi schimbati(inlocuiti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.