Constanța acoperită de zăpadă | Poze 1 Martie 2018

Astăzi am luat la pas câteva zone ale Constanței și am descoperit atât o latură frustrată și nervoasă a oamenilor, dar și o latură fericită și energică.

Mi-am început drumeția de după-amiază, prin zona Tomis Nord. De fapt, nici bine n-am ieșit din casă și am auzit un om înjurând la telefon căci a rămas cu mașina înzăpezită. Acel om a blocat ulterior o volă și strada n-a mai fost deszăpezită. Apropo, menționez rapid de pe acum că Primăria Constanța cu Făgădău în vârf și cu Consiliul Județean Constanța de asemenea, au dormit pe ei și în acest an. Sunt la fel de eficienți precum Donald Trump ca Președinte. De fapt, ne-au mâncat banii ce trebuia să se traducă într-o deszăpezire eficientă. Atâta zic pe tema asta.

Prin Tomis Nord am văzut multe străduțe pline de zăpadă uriașă. Multe mașini erau blocate în locul lor de parcare, altele erau blocate în modul ne-regulamentar, așa cum au fost parcate anterior și surprinse de zăpadă. Munți de zăpadă de fapt! Fiind soare afară, erau destule boltoci și destulă mocirlă deja. M-am plimbat prin Tomis Nord, Tăbăcărie, City Park, Casa de Cultură, Peninsulă, Cazino, Modern… Peste tot erau boltoci și oamenii călcau prin ele încercând să traverseze strada. Și încă ce provocare! Oricum, pe trotuarele alunecoase sau pline de zăpadă, mergeam ca pinguinii și ca moonwalk-ul lui Michael Jackson, dar derulat. Pași mărunți trebuia să faci ca să nu cazi și să ajungi la Spitalul Mare cu toți cerșetorii proaspăt descoperiți de către Poliția Locală.

Trecând prin frustrarea cetățeniilor din Tomis Nord, am traversat și am dat de Parcul Tăbăcărie ce radia de fericire. Unii se plimbau, alții își plimbau copiii cu sania, alții se dădeau singuri cu sania pe dealuri, un tată și fiu se bulgăreau, cuplurile se iubeau… A fost o cu totul altă scenă acest parc față de restul orașului. Nici pe faleza Cazino nu se simțea așa frumos.

Apoi am ieșit din parc și iar claxoane și mocirlă. Pe la City Park nu funcționau semafoarele. Șoferii claxonau în neștire, căci nu se prindeau unii. Lume multă. În stațiile de autobuz de asemenea mulți oameni. Multe mașini blocate pe margine, peste tot. Unii șoferi lucrau de zor să-și curețe mașina sau să dea cu lopata ca să iasă de unde erau blocați. Apropo, mulți constănțeni erau azi cu lopata în mână! Curățau în fața blocului, curățau în fața magazinului… În toate zonele din oraș i-am văzut, deci nu mai cârcotiți că nu iese nimeni cu lopata-n mână! Foarte mulți aruncau zăpada în stradă, exact cum a spus Poliția să nu se facă pentru că se dau amenzi. Da da…foarte mulți spre toți făceau asta. Doar nu o băgai în pat, în casa ta…

Deci multă mocirlă deja, străzi și străduțe blocate de zăpadă, trotuarele pline și ele de zăpadă, mașinile patinând… Unii dădeau la lopată cu zâmbetul pe buze căci mai schimbau o vorbă cu un prieten sau vecin, alții umblau cu lopata pe umăr ca să câștige un ban, alții se distrau cu sania, alții își doreau să fie deja Vară. O Constanța plină de contraste am văzut azi! Vremea a fost foarte bună și călduroasă.

Sper să vă placă drumeția mea de azi, în fotografiile de mai sus, dar și în cele 70 la număr de pe pagina oficială de Facebook a acestui blog, adică din albumul de AICI.

Ca bonus vă dau și un filmuleț de azi! Are 6 minute și puteam să-l fac mai scurt, dar l-am lăsat așa în caz că vă era dor de oraș și n-ați mai ieșit din casă de mult. Enjoy!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.