Constanța, această caracatiță penală!

Județul Constanța și municipiul cu același nume este unul demn de Top 3 cele mai corupte locuri din România. De ani de zile n-am scăpat de “foamea” de putere și bani a unor oameni ajunși în funcție prin nepotism și cumetrii.

Într-un mega-dosar în care erau vizați printre alții și Nicușor Constantinescu + Radu Mazăre, aflăm din varii articole, precum acesta, că după 9 (NOUĂ) ani de Judecată, Mazăre a primit doar…4 ani de închisoare (și ăia cu suspendare) și Nicușor doar…3 ani (cu suspendare și aceștia). Mulți din cei implicați în scandalul ăsta ce a prejudiciat Statul cu 114 milioane de Euro (77,77 milioane de euro daună Statului și 36,16 milioane de euro daună municipiului Constanța), au fost ACHITAȚI, căci li s-a prescris fapta. Ba chiar o persoană a avut procesul penal încheiat căci…a decedat! Ia de aici JUSTIȚIE! Ia de aici DEMOCRAȚIE! Și totuși nu aruncă nimeni niciun molotov în stradă, căci românul e adeptul #FaraViolenta.

În altă ordine de idei, Constanța are un nou prefect. Se numește Ioan Albu și este…fiul afaceristului milionar Gheorghe Albu. Cum să nu-ți fie scârbă de acest oraș, de acest județ, de această țară? Absolvent al universității Spiru Haret, Ioan Albu nu este definit ca experiență de ceva anume. Tot un “băiatul lui tata” reprezintă, la fel precum mulți alții aflați într-o funcție politică, atât la nivel local cât și la nivel național.

Este o tragedie socială, un adevărat atac la bunăstarea cetățeanului, acest fenomen de nepotism, această numire politică pentru bani și putere în detrimentul eficienței unei societăți, în detrimentul evoluției pozitive. În municipiul Constanța vedem cu ochiul liber “prieteniile” din partide sau numirea unor oameni fără vreun soi de experiență, oameni ce prind putere și apoi o împart în cote bine-stabilite apropiaților. Ba chiar și pe considerente de ramuri a populației. Ca de exemplu, ce a făcut actualul primar, Decebal Făgădău cu “machidonii” săi, împărțind funcții politice după categorie socială, la masa unui restaurant sau altul. Așa ajungem în situația unui Cazino de 107 de ani aproape picat în Mare, așa ajungem în renovarea unui parc din centrul Constanței cu 15.576.652,47 de lei din bani locali, căci am pierdut proiectul UE… O să se aleagă praful de tot de astfel de municipii cu astfel de oameni la putere și populația încă nu rezonează în aceeași furie și nemulțumire. Unii își merită soarta prin această lipsă de mobilizare, dar noi ceilalți, ce vină avem? Ce se va alege de noi, în casa noastră?

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.