Comunismul din România ne interzice telefoanele mobile vechi!

Într-un sistem comunist, ca în China sau Rusia, ți se îngrădesc multe drepturi de bază. Altele, îți sunt monitorizate atent, reducându-le de fapt la non-drepturi ci doar permisiuni ale Regimului. Așa și la noi!

Am citit în Presă despre Telefoanele mobile interzise în România de ieri, 27 Iunie 2020. N-am crezut. Am zis că e Fake News sau Stupid News. Fake News e deseori mai elaborat. Pentru România e specific ceea ce aș descrie eu ca Stupid News, adică o știre prezentată pe un sfert sau pe jumate, schimbându-i înțelesul pentru senzație sau pur și simplu din lipsă de informare și pregătire jurnalistică.

Prea mulți au dat știrea asta mai departe și am căutat și eu OUG 46/2019 care vorbește despre asta. De pe vremea pesedistei Dăncilă e faza asta. Am găsit rapid un articol din Ordonanța de Urgență care zice că un comerciant pe teritoriul României trebuie să informeze dacă telefonul are capacitatea de a implementa sistemul Ro-Alert, căci despre asta chipurile e vorba. Apoi, teribilul articol 19 care zice:

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României.

Este teribil! Este și absurd. Întradevăr, obligația asta urma să intre în vigoare peste un an de zile, adică ieri. Și a intrat, căci nimeni n-a comentat nimic. Ne-am mai luat și cu viruși și pandemie, nah…

Așadar, de ieri, în România nu mai poți vinde telefoane mobile vechi sau simple…sau non-ascultabile de către SRI și ai săi. Apropo, SRI-ul nu are un Audit specific ceva? Vreun Parchet ceva? Poți să le folosești momentan, dar la o viitoare catastrofă se va face iar un tam-tam politic la Tv și vor căuta să interzică și folosirea lor. Că vezi Doamne, nu au primit ei anunțul RO-Alert. Pe lângă impactul economic al multor firme mici și mijlocii, pe lângă libertatea economică a consumatorului de a alege orice dorește el, vorbim și de un impact social ce adâncește neîncrederea în politicieni și Stat. Nu Pandemia o să ne omoare pe noi ci un cu totul altfel de virus. Cel politic. Dar, știam asta, nu?

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.