Cod galben în Constanța? Hai la alergare!

Astăzi s-a anunțat cod galben de ninsoare și vânt puternic de 60 km/h în Constanța. O zi numai bună de alergare!

Dacă e Duminică, de obicei mă cam găsiți pe plaja Mamaia, cu grupul de alergare ce s-a consolidat de atâta timp și ce încă vede participanți noi. Eu auzisem că o să ningă azi afară, dar nu știam sigur dacă o nimeresc meteorologii. Au nimerit-o de data asta. Nu știu sigur dacă ieșeam din casă, dar Radu, unul din alergători, ne-a motivat pe Facebook să ne vedem. Întâlnirea are loc de obicei la ora 9:00, în parcarea Aqua Magic. Adela, o altă alergătoare, mă considera “chicken” că eu cam dădeam înapoi de la ieșeală. M-am dus la eveniment doar ca s-o ciupesc puțin…lucru pe care l-am și făcut.

Eram 8 persoane + încă un nene ce ne-a salutat așa în alergare și parcă mai alergase și dânsul cu noi cu alte ocazii. Afară a fost destul de friguț, dar nu ger. Tot înghețai, dar am alergat noi pe condiții și mai vitrege. Ce-i drept…să alergi nu doar pe nisip dar și pe zăpadă…e ceva! Cu toate astea, nisipului îi stă mai bine un pic înghețat atunci când alergi pe el. Era aproape perfect!

Ce era sâcâitor tare…uhm…era…faptul că ne bătea zăpada în față. Zici că ne loveau bucăți mici de gheață. Nu puteai să te uiți înainte prea mult. Am alergat doar 5 Km și alții cam la fel. Chiar am realizat un record de viteză pe distanța de 1000 de metri (5’12”), așa zicea Endomondo. Aș dori să-i mulțumesc vântului ce mă împingea cu putere! Am folosit acolo un soi de truc, să-mi mișc mai mult picioarele decât restul corpului, pentru a economisi din energie. La întoarcere era grozav.

Nu știu cum să descriu acest grozav. Să faci așa o alergare pe o asemenea vreme, te trezește spiritual în câteva moduri. Alergam și mă împingea vântul, ca și cum Natura însăși mă motiva. Și chiar mă gândeam la lucrurile astea în alergare… Pe lângă mine sufla vântul și zăpada și mă trimitea într-un soi de sentiment de film SF, o călătorie interspațială ca aspect vizual. Mi-a plăcut mult senzația.

Încep să mă descurc mai bine cu pozele pe telefonul mobil, chiar dacă mi se aburea camera constant…

Am alergat foarte bine cu toții, am plecat apoi la o hidratare în City Park Mall și uite că am mai trăit și noi o zi din viața noastră pe Pământul ăsta, într-un mod mai deosebit! Bravo nouă!

2 thoughts on “Cod galben în Constanța? Hai la alergare!

  1. Andu

    Foarte tare mai baieti si fete! Ninsoarea si vantul nu pot opri o sesiune de alergare sanatoasa si zdravana :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.