Cea mai mare realizare a Primăriei Constanța pe 2018: Închiderea Târgului de Crăciun

foto via adevarul.ro

Ropote de aplauze! Constănțenii în sfârșit mulțumiți de o realizare a Primăriei Constanța cu Gafădău în frunte: Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu s-a închis!

E ca o fază dintr-un film comic când un cântăreț afon se oprește întrerupt din cântat și abia apoi aplaudă lumea, ușurată. Din câte am înțeles – că n-am apucat să vizitez bâlciul sau târgul – acest Târg de Crăciun arăta cam ca în poza de mai sus. Adică, probabil e cea mai descriptivă. Iar au adus racheta aia spațială de brad. Nici Coman nu s-a abținut să comenteze pe temă. Cică era un kitsch cu clătite și vată de zahăr și altele pe lângă, organizat de către SRL-D-ul a fiului directorului adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Vezi detalii aici. Îmi cer scuze, dar…de labă în cerc ați auzit? Aplicând-o politicii lui Făgăbou, cam asta s-a întâmplat Constanței de mult timp. Nu că Mazăre ar fi fost mai bun, dar parcă era mai subtil. Nu mai contează în acest oraș subtilitatea demagogiei… Constanța e ca un bolnav la secția Terapie Intensivă și cu un stafilococ auriu înfipt în dos.

Mi-a plăcut și comunicatul comunist tip:

Da, măi, entitate cu mail de Gmail, înțeleg cumva închiderea asta prematură. Păi, e cam logic să fii un pic mai mult prematur când înființezi un SRL-D în Decembrie 2015 și până în prezent să nu ai…activitate. Fără activitate, ajungi un pic prematur și… E, hai că ați înțeles!

Auzi tu, cât de rușinat a fost Găgădău, să îl pună pe săracul om să dea comunicat de Presă că se încheie un eveniment. Asta e chiar inedită! Vă anunțăm cu mare fast că…închidem! 

Nu e marca Primăriei Constanța, auzi la el. Are toată duhoarea Primăriei Constanța și dacă ieșea decent îl vedeam pe Căcădău într-un nou autobuz ISUZU cum se lăuda că a făcut inclusiv asta. Apropo de asta cu autobuzele. Chiar a spus că se vor simții ca în limuzină constănțenii în RATC sau CT BUS sau ce rahat mai re-inventează ăștia prin anunțul lor din 10 Dec 2018 pe site-ul oficial…? Da. A zis.

Asta cu “motive independente de voința noastră” e maximă! Nu în sensul din Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) din 2009 ci în sensul de argou social, dacă îi pot spune așa. Dar ce s-a întâmplat, fraților? A venit Dumnezeu și v-a dat peste cap bâlciul? Nu ne țineți în suspans! Adică am crede asta cumva, prin forța Naturii, în fix locul cel mai expus condițiilor vitrege ale zonei și ale Mării cele Negre. Chiar și Ovidius se gândește de pe soclul său de ce naiba a fost pus fix acolo unde a fost exilat și unde nu-i plăcea cam deloc să fie. I-a zburat și pixul din mână de frig.

În fine. Constanța. Zici Constanța și aproape că te gândești la Vaslui. Nu mai e mult până acolo. Hai… Noi să fim sănătoși! Prin alte meleaguri poate că pe aici…Dumnezeu cu mila!

p.s. Video.

p.p.s. Să nu mai zicem și de faptul că l-a suflat vântul de colo… Să-ți bagi piciorul…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.