Ce mi-a rezultat din testul cu Bitcoin și alte monede virtuale!

Parcă vă ziceam că știam de Bitcoin de mulți ani și că i-am prevăzut succesul. Ei bine, la fel ca atunci, am eșuat și acum într-un test de a investi din același motiv: Investiție prea mică.

La fel ca în orice lucru de pe lumea asta, dacă nu investești suficient, nu o să ai un profit. De exemplu, poți cumpăra un PC mai slab pe foarte puțini bani. Tu te pricepi la asta și-l repari, dar îi și cumperi un monitor sau o memorie mai bună. Când îl vinzi, îl vei vinde la un preț atât de bun încât vei avea un profit mare. Ideea reușitei aici a fost în mare parte investiția ta! Fără ea, nu puteai face nimic. Poate investeai puțin și cumpărai pc-ul, dar dacă nu îi făceai un upgrade minim cu o altă investiție, rămâneai cu el prăfuit printr-un dulap.

Cam așa am pățit cu monedele virtuale. Sau poate ăsta era scopul testului, să învăț mai bine procesul. Am început din data de 10 Decembrie 2017 să cumpăr câteceva. M-am folosit de website-ul coinflux.ro pentru asta. Am cumpărat Ethereum de vreo 76 de lei, Litecoin de vreo 47 de lei și Bitcoin de vreo 60 de lei. Deci 183 de lei investiție pentru un test.

Am greșit din start. Am vrut să-mi fac portofel pentru Litecoin și l-am făcut pe primul site mai în topul Google Search, respectiv ltc-coin.info.

De obicei analizez bine de tot un website și nici nu am încredere în .info. Nu știu ce a fost în capul meu. Ideea e că LTC mei de acolo au fost pierduți după ce m-am prins eu că e ceva suspect și am încercat să-i transfer în alt wallet. Soarta. A fost un website scam.

Pentru Ether m-am folosit de myetherwallet.com și i-am dat la schimb eventual pe alți LTC. De data asta, îmi făcusem wallet pe desktop cu programul Exodus. Cu Bitcoin am pierdut imediat. Îi aveam primiți pe un portofel online, mai securizat și tot. Problema a fost când i-am mutat pe Exodus. Mi-a luat GAS sau practic taxă de vreo 9 Euro la 10 Euro ai mei. Din detaliile tranzacției, am înțeles că-mi ia doar 1 Euro și rămân eu cu 9 Euro. Țeapă. Pentru că prețul BTC era atât de mare și taxa era atât de mare. Acuma știu.

Mi-aș fi lăsat Litecoin-ul în Exodus, să crească ușor acolo, dar nu are sens. E prea mică investiția plus că testul meu cam ăsta a fost. Aș mai investii cu mare drag în monede virtuale, însă o voi face cu o valoare mai mare și pe platforme ceva mai eficiente (platforme ce încă nu există într-o stabilitate prea bună). Adică dacă Vacanțele ar fi Monede Virtuale, Agențiile de Turism ar fi Traderii. Ei bine, Agențiile de Turism sunt cam praf și pulbere momentan, făcând față cu greu fenomenului și volumului mare de tranzacții.

De exemplu, eu mi-am vândut Litecoin pe aproximativ 75 de lei. Asta alaltăieri. Desigur, azi va trebui să primesc banii în cont de la CoinFlux, dar asta durează un pic. p.s. Au intrat banii deja (cam 70 lei). Văd că e website serios și poți lucra cu ei, însă poate apărea o întârziere ce schimbă mult situația. [LE] 16.01.18, 11:45. Astăzi un Litecoin valorează o sumă mică de tot de 200$ bucata. Deci am vândut când trebuie. Mă aștept însă să-și revină în două-trei luni.

În weekend e altă treabă, dar să zicem că eu cumpăr Luni la ora 10:00 Litecoin de 200 de lei. Dacă mie mi se finalizează comanda de abia Marți la 13:00 sau Miercuri la 13:00, voi primi Litecoin de 200 de lei dar la noua valoare. Adică ba mai mulți Litecoin, că a scăzut prețul până atunci, ba mult mai puțini, că a crescut valoarea per Litecoin până atunci. Un trade ar trebui să se facă destul de repede, mai ales pentru monedele virtuale.

Până data aviatoare, să vedem… Să zicem că am pierdut doar 113 lei investiți. Nu-i rău pentru un curs-beginner forțat, despre criptomonede. Cred că o să am mai multe de zis despre. Ia să fac eu o categorie nouă pe blog…

Fb Comments

3 thoughts on “Ce mi-a rezultat din testul cu Bitcoin și alte monede virtuale!

 1. Ionuț Staicu

  Băi Joie, când e vorba de dat bani pe un site, primul lucru făcut este căuți pe google „nume site scam”. Vezi discuții pe forumuri, pe bloguri șamd. Sunt mulți care zic asta? Doar câțiva? Nu găsești nici un fel de feedback despre site (nici de rău, nici de bine)?

  Apoi, ajungem la taxe și comisioane: BTC este unul dintre cele mai lente și mai scumpe blockchain-uri cunoscute. Asta înseamnă că, de fiecare dată când vrei să trimiți dintr-un loc în altul, o faci în orice altă metodă în afară de BTC.

  Și eu sunt tot la început și am început să-mi notez diverse idei aici.

  Reply
 2. DMD

  De ce ai cumpara un pc mai slab pe foarte putini bani? Poate același ins ar putea scoate profit din reparații calculatoare. Cu toate opțiunile de rate si chestii, cine isi mai cumpara pc second-hand? Acum sunt laptopuri, console, pt uz personal, iar firmele si instutiile isi iau calculatoare noi, de regula. Eu cred ca e mai important sa studiez ce se vrea si ce aduce DEJA bani, inainte sa investesc.
  Din câte am auzit si eu, bitcoin ul are un oarece succes datorita unui marketing eficient. Si e doar o chestiune de timp pana când o sa înceapă sa si bage si Anaf-ul coada.

  Reply
  1. Joie Negru Post author

   Vizavi de PC: Caci multi habar n-au de potentialul unui sistem. Asta cu rate si console si laptopuri…am ras. Pune tu un anunt pe Olx si ai sa aflii ce zic.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.