Ce înseamnă doar o jumătate de inimă într-o relație…

Suntem uneori cu gândul la cineva sau uneori cineva este cu gândul la noi. Asta înseamnă doar o jumătate de inimă creeată. Cum arată? Cam ca un semn de întrebare, nu?

Ce înseamnă doar o jumate de inimă într-o relație? În primul rând nu înseamnă o relație! Înseamnă doar o tentativă de ceva, o căutare a unei întregiri. Este un semn de întrebare veșnic pus la finalul textului “Cum ar fi oare să…”. Mai rău e când ne întrebăm constant într-un timp blocat “Cum ar fi fost oare să…?”. Nu este productiv pentru mintea noastră, starea noastră sau sufletul nostru. Ne punem piedică singuri, o piedică unde cădem în reluare spre un abis al posibilităților deșarte. Sună pompos explicat, dar o simțim întocmai așa în practică!

Morala aici cred că este să te detașezi! Să lași trecutul în locul său sau să pui stop unei situații vage ce nu-ți aduce un rezultat clar după un timp îndelungat. De aici și multe relații construite în ritm de împăcare-despărțire. De aici și multe relații incomplete, unde intervine cearta, nesiguranța sau neîncrederea. Fără un desen complet al inimii, rămâne etern un semn de întrebare, loc de dubiu sau incertitudine. Nu ajungi nicăieri cu jumătate de măsură!

La fel cred că se întâmplă și în relații promițătoare și unul din doi dă înapoi și nici măcar nu știe de ce. Poate se crede instabil sau instabilă și devine tot mai deprimat/ă și caută să fugă de relație din motive de necunoaștere. O jumătate de inimă poate apărea și ca relație neînchegată încă, ținută la distanță de varii probleme. O relație incompletă încă. Aici poate că e bine să speri și să lupți, pentru a continua conturul inimii, însă dacă durează prea mult și nu găsești motive de continuitate, poate că ar trebui să te oprești. Cu semnele de întrebare nu e de joacă, mai ales în domeniul sentimentelor! E bine să ne dăm seama de situația asta ca să știm să facem diferența între cauză pierdută și drum nou sau necunoscut ce ne poate aduce ceva nou și bun.

 

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.