Ce facem de 21 Mai în orașul Constanța

21 mai constanta 2016

Astăzi este o zi perfectă pentru activități în orașul Constanța. Încep prin a spune La Mulți Ani tuturor ce-și serbează azi ziua de nume (Constantin și Elena) și prin a ura de asemenea La Mulți Ani mai buni Constanței.

Până acum câțiva ani, în Constanța chiar se sărbătorea ziua municipiului, dar situația Politică din ultimii ani a distrus și această treabă. Cu toate astea, după atâția ani, azi va fi atmosferă de sărbătoare prin oraș. De asemenea, Vremea va ține cu localnicii dar și cu turiștii. Așadar, ce avem de făcut azi pe aici?

DANAIS și Ziua Constanței în Piața Ovidiu

danais ziua constantei editia 1 din 2016

Cei de la DANAIS (baza Asociației România – Dacia Casa Noastră) – aceiași prezenți mereu la Festivalul Antic Tomis – se află deja pe străzile vechi ale Constanței, făcându-ne o surpriză frumoasă de ziua noastră. Ei sunt singurii ce au creeat o ediție specială de Ziua Constanței.

Aceștia au defilat în zona istorică, îmbrăcați în costume de romani și geți iar începând cu ora 13:00 până în ora 20:00 se vor afla în parcul Carol I (mai jos de Muzeul de Istorie, spre Port) și vor sărbători această zi prin jocuri ale gladiatorilor, demonstrații militare, ateliere interactive civile și militare și multe alte lucruri frumoase. Bravo lor!

Festivalul Scoicilor în Piața Ovidiu

festivalul-scoicilor-constanta-2016

În perioada 20 – 22 Mai 2016, între orele 9:00 – 21:00, în Piața Ovidiu, găsiți evenimentul Festivalul Scoicilor. Peste 20 de restaurante participă la eveniment prin sesiuni de live cooking. Accesul la eveniment este gratuit și să sperăm că vor avea loc și sesiuni de degustare. Restul…poate fi cumpărat. De exemplu, un bol de scoici pline de mirodenii și sos, te costă 10 lei.

Velierul Royal Clipper în Portul Constanța

royal clipper la constanta

Nu părăsim încă zona Pieței Ovidiu, ba chiar ne duce spre marginea ei, direct în Portul Constanța. Aici puteți admira unul dintre cele mai luxoase veliere din lume, numit Royal Clipper. Este un vas lung de 135 de metri, cu 42 de vele, 114 cabine de lux și o capacitate de 227 pasageri.

Astăzi, această minunăție de vas ne-a adus 147 de vizitatori și va pleca din portul Constanța tot astăzi, la ora 23:00. Din păcate nu avem acces la bordul velierului, dar îl putem poza și admira din exterior. Sper să-i redirecționeze un ghid și către festivitățile Danais.

Noaptea Muzeelor

noaptea muzeelor constanta 2016

Una dintre cele mai populare nopți din Constanța, este categoric Noaptea Muzeelor. Nu ar trebui să vizitați aceste muzee doar cu această ocazie, căci aveți multe de văzut prin interiorul acestora. Noaptea Muzeelor înseamnă intrare gratuită, dar și mare înghesuială, așa că aveți grijă!

Muzeul de Istorie vă așteaptă azi în intervalul orar 20:00 – 24:00. Muzeul Marinei vă așteaptă de la ora 19:00 cu un program artistic definit de un concert susținut de către Muzica Militară a Fanfarei Române. De la ora 20:00 începe vizitarea în sine iar terminarea programului se face tot la ora 24:00. Vă recomand să nu ocoliți Muzeul Militar Regele Ferdinand din zona Km 4-5. Acesta este înscris în programul Noaptea Muzeelor, cu același program de vizitare 19:00 – 24:00. În intervalul orar 20:00 – 24:00 veți mai avea acces gratuit într-o limită anume de număr de persoane la Acvariu, Planetariu și Observatorul Astronomic.

Concert la Maritimo: Carla’s Dreams

carlas dreams maritimo 21 mai 2016

Înainte de Muzee, puteți da o fugă pe la Maritimo Mall pentru a-i observa gratuit pe cei de la Carla’s Dreams. După evenimentul neplăcut din Piatra Neamț, trebuie să avem grijă la supraaglomerare în cadrul acestui eveniment.

Rock și Rock’n’Roll la Cuba Bar

cuba bar 21 mai 2016

Cei de la Cuba Bar vă așteaptă la un eveniment ce începe cu ora 22:00, plin de oldies but goldies din genul Rock și Rock’n’Roll. Cei ce-și sărbătoresc azi ziua de nume, vor primi o reducere de 10% din nota lor de plată.

Piesă de Teatru: Uciderea lui Gonzago

teatru 21 mai 2016 constanta

Dacă aveți poftă de un altfel de eveniment, Teatrul de Stat Constanța vă așteaptă azi începând cu ora 19:00 la piesa „Uciderea lui Gonzago” de Nedialko Iordanov. În distribuție îi găsim pe Cosmin Mihale, Tani Ștefu, Andu Axente, Mihai Sorin Vasilescu, Maria Lupu, Georgiana Mazilescu și mulți alții. Biletul este de 30 de lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Mai găsiți o listă bogată de evenimente locale din această zi, pe umblat.ro.

Despre autor /

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.