Ce amețiți și ce amețeli mai întâmpin prin Primăria Constanța și ai lor!

Rareș Iordache, Alexandru Bică, Mihaela Pătruțoiu, Dragoș Morcov, Cătălin Gârbă… Doar câteva nume din mediul constănțean ce își dau cu semnătura în situații ce îi depășesc. Chiar dacă situațiile sunt banale.

Prin culise, eu încă insist cu sesizările mele la adresa Primăriei Constanța. Când primesc răspunsuri monotone și vagi, mă activez și mai mult chiar! Ei cred că mă obosesc, corupții de ei. N-am eu de pierdut cât au ei. Insist!

De data asta, am primit un răspuns la o sesizare trimisă în data de 13 Martie 2018. Primăria Constanța cumva a tradus asta ca 18 Martie, a înregistrat-o pe 21 Martie și mi-a răspuns pe 3 Aprilie. Sesizam din nou lipsa asfaltului și a iluminatului public prin zona Campus. De asemenea, sesizam un teren neîngrijit față de care încă nu s-au luat măsuri. Cel din poza de mai sus. Poza e făcută azi, adineauri.

Magnificii 5 menționați în antetul articolului au semnat pentru un răspuns oficial ce cuprinde aceste informații:

Deci cică dacă un teren proprietate-privată e plin de bălării și mizerie și șobolani și rahat, Primăria nu poate interveni. Lucru fals, desigur. O știm clar, mai ales prin recentele acțiuni de depistare și igenizare prin avertismentul majorării impozitului pe teren cu un procent important.

Pe exact aceeași temă de teren neîngrijit (ba chiar mai multe sesizate, din zona proximă), Tudorel Dogaru, comisar-șef de poliție Constanța, a semnat pentru un răspuns primit în data de 11.01.2018, că pe doi proprietari i-a identificat și că aceștia s-au conformat și că pe unul din ei (cel ce are terenul cu gunoaiele din poza de mai sus) încă îl caută, pentru a-l sancționa conform HCL 184/2003.

Rromii menționați erau cei ce au ocupat abuziv terenul și cei discutați în articolul de aici. E un articol din data de Septembrie 2017. Până azi, Aprilie 2018 uite că nu s-a mutat cocioaba de acolo și uite că gunoiul încă e acolo. Poliția Constanța e insuficientă iar Primăria inutilă. Deși răspunsul Poliției a fost unul mai pertinent și acțiunea vizibilă pe de o parte, situația încă nu s-a rezolvat. Caut în arhivă de asemenea dacă vreți, ce polițist a semnat un răspuns că situația a fost rezolvată. Mințind adică.

Amețiți și amețeli spuneam… Sus-numiții din prima parte a articolul au declarat că Primăria “nu poate interveni în acest sens”. Le-am trimis azi o nouă sesizare, amintindu-le de acest HCL 184/2013 pe care fix Poliția mi l-a pomenit. Prin această Hotărâre a instituției de bază a orașului, se poate interveni în acest sens.

Am zis că nu o să mă mai irit eu inutil cu astfel de articole pe astfel de teme, dar n-am putut să mă abțin. Cel mai bine cred că rezolvi astfel de situații cu datul în judecată. Cu siguranță există portițe ca să nu plătești tu prea mulți bani ca să fi reprezentat în astfel de situații și cu siguranță Primăria și-o ia în bot de la un banal cetățean. Asta, tot în defavoarea noastră însă, căci fiecare penalizare juridică va fi scoasă tot din buzunarul constănțeanului.

Morala e să avem mare grijă pe cine punem la putere, căci uite că ba nu se face nimic, ba se face ceva atât de prost cu oameni atât de proști și ne ducem pe apa sâmbetei cu toții…

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.