Care-i baiul cu cele 6 cifre la plata online…

De curând am pățit să văd la orice site cu plata online o treabă nouă: o măsură extra de securitate pe care nu o înțeleg deloc, dar peste care știu acum să trec.

Am pățit azi la eMag și uite că mi-a luat mult și bine până când să renunț și să fac comandă cu numerar. Am ales produsul am dat să plătesc și…mi-a cerut autentificare cu token. Pe token-ul din telefon nu apărea nimic însă. Apoi am dat să-mi trimită sms și n-a vrut, apoi a apărut cumva o pagină unde trebuia să adaug 6 cifre care sunt de regulă ultimele 6 din cnp, DAR mai trebuia să introduc parola nouă și să o repet, tot din 6 cifre. M-a pierdut.

Este o chestie obositoare și nasoală! După multe încercări în care nici plata online nu mai mergea, am anulat a 3-a sau a 4-a oară și am comandat cu plată numerar.

Apoi, am zis să plătesc și gazul și curentul. Surpriză surpriză…și aici apărea treaba cu cele 6 cifre. Am pățit asta la card Visa, dar și la card MasterCard. p.s. Nu vă recomand MasterCard în România! Pur și simplu nu. Am zis, fuck it.

Soluția, deci: După plată, dacă mai nou apare o cerință cu introdu 6 cifre și scrie că e vorba de CNP, introdu fix asta adică ultimele 6 cifre din cnp-ul posesorului cardului! Mai jos, în cele două câmpuri, introdu de 2 ori altă parolă din 6 cifre, ceva ce ții tu minte. Și va merge.

Ideea e că la Gaz a făcut așa. Am intrat la Energie și iar mi-a cerut aceeași chestie! Și am făcut exact la fel cu ultimele 6 cifre din CNP și de 2 ori alte cifre. Nu înțeleg de ce, dar merge. Plata va fi confirmată după aia. Poate mă lămuriți voi ce se întâmplă, eu doar v-am lămurit cum treceți peste.

Despre autor /

Un comentariu

  • Ioan Mihai

    PSD2 regulation. Mai dureaza ceva pana cand se aliniaza toti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.