Care e povestea ta? N-am curaj să întreb…

Îmi pare atât de clișeic peisajul ăsta și totuși atât de adevărat… Vedem atâtea persoane străine trecând pe stradă pe lângă noi, făcând cumpărături în același hypermarket sau privind în zare în autobuz. Cum ar fi oare să…comunicăm?

Cum ar fi să explodeze în noi o pasiune spontană? O atracție puternică fără echivoc? Cum ar fi să spunem un simplu “Bună”? Ce ar schimba asta? Poate mai nimic, poate totul.

Mă simt ca și cum doar sexul meu se confruntă cu temerile astea de socializare nonconformă, însă tind să cred că și sexul opus are astfel de gânduri. Pare cam superficial ce-i drept, să ne simțim atrași din start de cineva străin. Aici se nasc și se sting des doar emoții de atracție fizică sau atracție pentru o particularitate aparte. Îmi amintesc o fată simpatică în autobuz, vorbind la telefon. Era mărunțica și avea o voce caldă. Pe mână avea un tatuaj cu o fundă. Mi s-a părut atât de opus față de vocea ei caldă, atât de curajos și curios. Mi-ar fi plăcut s-o cunosc. Îmi amintesc de o fată cu spatele drept și un tricou negru și o cravată imprimată pe tricou. Mi-ar fi plăcut să-i spun amuzat că-mi place cravata ei și că nu știu dacă eu aș putea să port stilul ăsta la muncă, fără să am probleme cu șefa. Atâtea scenarii și atâtea chestii interesante de spus… Poate chiar ar fi reacționat bine. Poate.

Se spune că încercarea moarte n-are, însă în cazurile astea, mai ales dacă ai face-o sincer și sincer atras de ceva anume, fie și de o aparență, cred că ar fi în tărâmul abordării juste a unui străin. Adică…de ce nu? Dar, câți bani ai? Ai mașină? Ai casă? Gătești? Vrei copii? Parcă toate întrebările astea te sperie și te țin la distanță de posibile noi relații. Și e adevărat, dar e și fals totodată, căci suntem atâtea feluri de-a fi.

O să mă declar de pe acum perdant în jocul abordării spontane în societate! Nu mă pricep la asta. Sunt fermecător într-o circumstanță anume și poate gândul ăsta mă ține în categoria asta, dar ăsta sunt. Îmi place însă să-mi imaginez o situație frumoasă născută din spontan. Îmi place să cred că nu-s singurul cu astfel de gânduri neglijent de visătoare.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.