Când nu te faci înțeles în relație…

foto via bryanandlisa.co.za

Mda, știu! Nu pot să mă fac înțeles, iar asta e la ordinea zilei. Ca să vezi, sunt om! Sunt o particularitate a felului uman de-a fi… Dar, tu? Tu cum ești?

Tu, ca femeie, ești altceva decât om? Spune-mi mie asta! Bârna din ochiul tău n-o vezi? Vrei ca să… și Vrei – din nou – ca să… Dar…eu? Unde mă aflu eu în relația asta? Eu nu vreau? Eu nu caut ceva? Eu nu sper la o linie dreaptă și docilă? Sunt eu așa malefic? De ce tu, ca fată, ma faci pe mine să mă simt prost, ca băiat!? Eu n-am dreptul la o replică inteligentă, adâncă și emoțională? Sau doar fetele au dreptul ăsta, conform literaturii specifice? Noi suntem mereu cei ce trebuie reparați, ca și cum sexul opus ar fi perfect. Este o literatură și asta, dar una specifică unui stadiu de copilărie și dezvoltare a cunoștințelor despre emoții… Nu după 25 de ani sau după 30 de ani…

Înainte să te gândești cât de mult te ignor eu, sau cum de nu îți mai spun – voit…apropo – că te iubesc, gândește-te înainte la ce ai Tu de oferit și cum reacționezi Tu matur în fața unor situații practice de dezvoltare socială și de dezvoltare în cuplu! Cu alte cuvinte: fii om! Fii deschisă, fii pozitivă! Ambiționează-mă ca să te ambiționez! Și viceversa! Ascultă-mi tentativele de îmbunătățire și hai s-o facem amândoi! Ah, nu, că tu ești…așa…obișnuită…și va fi greu… Păi, scuză-mă, atunci de ce te miră reticența mea?

Și poate mă și întrebi de ce continuăm relația asta… Păi după atâta timp, aș fi cam superficial să nu caut o soluție de continuare… Fie ea mascată printr-o nelămurire/reticență temporară și o prelungire bizară a relației… Asta faci când îți pasă! Dar o faci până la un punct anume, draga mea! Indiferent de secrete dezvăluite și tic-uri specifice, te distanțezi… Suntem atâtea suflete pereche pe lumea asta… Chiar suntem. Merită să insiști într-o relație, dar doar până într-un punct. De acolo, te rupi și mergi mai departe. E mai sănătos, e total indicat. Fără nicio supărare, ba din contră! Dar…hai să punem punctul pe i și să alegem între calea A sau calea B! Orice tragere de timp ne va fi potrivnică… Nu e avertisment ci e pur și simplu recomandare logică.

Și hai să recunoaștem că nu ne-am întâlnit în circumstanțe de Poveste ci în circumstanțe de Atracție. Aveam din start lucruri de lămurit și totuși am rezistat. E și asta un lucru mare, dar e un lucru aparte pe care trebuie să-l atașăm la calculul relației. Am învățat ceva din asta? Am evoluat din atracție în atașament? Sau am rămas la același nivel haotic și rebel?

Fb Comments

One thought on “Când nu te faci înțeles în relație…

Leave a Reply

Your email address will not be published.