Când nu te faci înțeles în relație…

foto via bryanandlisa.co.za

Mda, știu! Nu pot să mă fac înțeles, iar asta e la ordinea zilei. Ca să vezi, sunt om! Sunt o particularitate a felului uman de-a fi… Dar, tu? Tu cum ești?

Tu, ca femeie, ești altceva decât om? Spune-mi mie asta! Bârna din ochiul tău n-o vezi? Vrei ca să… și Vrei – din nou – ca să… Dar…eu? Unde mă aflu eu în relația asta? Eu nu vreau? Eu nu caut ceva? Eu nu sper la o linie dreaptă și docilă? Sunt eu așa malefic? De ce tu, ca fată, ma faci pe mine să mă simt prost, ca băiat!? Eu n-am dreptul la o replică inteligentă, adâncă și emoțională? Sau doar fetele au dreptul ăsta, conform literaturii specifice? Noi suntem mereu cei ce trebuie reparați, ca și cum sexul opus ar fi perfect. Este o literatură și asta, dar una specifică unui stadiu de copilărie și dezvoltare a cunoștințelor despre emoții… Nu după 25 de ani sau după 30 de ani…

Înainte să te gândești cât de mult te ignor eu, sau cum de nu îți mai spun – voit…apropo – că te iubesc, gândește-te înainte la ce ai Tu de oferit și cum reacționezi Tu matur în fața unor situații practice de dezvoltare socială și de dezvoltare în cuplu! Cu alte cuvinte: fii om! Fii deschisă, fii pozitivă! Ambiționează-mă ca să te ambiționez! Și viceversa! Ascultă-mi tentativele de îmbunătățire și hai s-o facem amândoi! Ah, nu, că tu ești…așa…obișnuită…și va fi greu… Păi, scuză-mă, atunci de ce te miră reticența mea?

Și poate mă și întrebi de ce continuăm relația asta… Păi după atâta timp, aș fi cam superficial să nu caut o soluție de continuare… Fie ea mascată printr-o nelămurire/reticență temporară și o prelungire bizară a relației… Asta faci când îți pasă! Dar o faci până la un punct anume, draga mea! Indiferent de secrete dezvăluite și tic-uri specifice, te distanțezi… Suntem atâtea suflete pereche pe lumea asta… Chiar suntem. Merită să insiști într-o relație, dar doar până într-un punct. De acolo, te rupi și mergi mai departe. E mai sănătos, e total indicat. Fără nicio supărare, ba din contră! Dar…hai să punem punctul pe i și să alegem între calea A sau calea B! Orice tragere de timp ne va fi potrivnică… Nu e avertisment ci e pur și simplu recomandare logică.

Și hai să recunoaștem că nu ne-am întâlnit în circumstanțe de Poveste ci în circumstanțe de Atracție. Aveam din start lucruri de lămurit și totuși am rezistat. E și asta un lucru mare, dar e un lucru aparte pe care trebuie să-l atașăm la calculul relației. Am învățat ceva din asta? Am evoluat din atracție în atașament? Sau am rămas la același nivel haotic și rebel?

Fb Comments

1 thought on “Când nu te faci înțeles în relație…

Leave a Reply

Your email address will not be published.