::: cand ne mai baga astia in seama aKa recensamantul

Ultimul recensamant a avut loc in anul 2002. Prin intermediul acesta, cineva de sus ne ia la rost in stil procentual, intrebandu-ne de locatari, de venituri si de care seriale tv suntem mai interesati.

Conform acestui sondaj, am aflat ca in Ro exista urmatoarele nationalitati in urmatoarea cantitate:

romani: 89,5% (vrajeala din prima)

maghiari: 6,6% (se poate)

rrrrrrrrrromi: 2,5% (stai asa, ca m-am inecat)

germani: 0,3% (eh, was soll ich sagen…)

samd…

Chiar daca eram in 2002, nu cred ca tiganii erau doar atatia, totusi, eram 21 de milioane atunci si doar cu ochiul liber vedeai cateva sute de mii. Romanii 89,5? Ma, cine se ocupa de recensamantul asta? Turcii si tatarii unde sunt? Oricum, balarie. Chiar sunt curios cati tigani vor fi la urmatorul recensamant? Eu cred ca 1,5%, ca au mai plecat si prin Spania, Italia…

Urmatorul recensamant va avea loc tocmai in anul 2011. Pai in 2012 murim cu totii, la ce ne mai foloseste informatia? Si apropo…aproape 10 ani pentru un nou recensamant? Scopul recensamantului este cunoasterea exacta a numarului si distributiei teritoriale a populatiei, a structurilor socio-culturale si economice, a intocmirii unei baze riguroase pentru calculele specifice in domeniul demografic si al fortei de munca, a cercetarii nivelului de trai si a conditiilor de locuit. Mi se pare mie, sau treaba asta trebuia facuta mai des? Parca zici ca ai de-a face cu un lenes care isi face baie odata la 3 luni.

I-auzi ce zice wikipedia: Conform recensământului din 2002, România are o populaţie de 21 680 974 de locuitori şi este de aşteptat ca în următorii ani să se înregistreze o scădere lentă a populaţiei ca urmare a sporului natural negativ. E na! Nu zau.

Despre autor /

2 comentarii

  • Depinde cum se declara fiecare. Mie mi-ar placea sa existe o statistica reala, chiar cu tigani mai multi decat procenul de 2.5 %, dar ce te faci ca multi dintre ei se declara romani si atunci e greu sa le tii evidenta. Acest lucru s-a intamplat la mine in oras unde multi etnici romi s-au declarat in catastifele recensamantului romani.

  • joe

    De asta n-am eu incredere in statistici mari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.