Când are loc din nou Aeromania și cu ce noutăți vine!

Poza de mai sus îmi răspunde la prima întrebare retorică din titlu iar pentru a doua întrebare vă întâmpin cu mențiunea de acces pe baza de bilet, dar asta doar în data de 14 Iulie 2018.

Aeromania 2018 va avea loc în ziua de 14 Iulie în locația Aeroportului Alexandru Podgoreanu din localitatea Tuzla, județul Constanța. Cu toate acestea, evenimentul se desfășoară pe perioada 13 – 15 Iulie, prin show-ul demonstrativ în sine, dar și prin conferințe, zboruri comerciale pentru public și alte surprize.

În fiecare an, foarte multă lume se adună la acest eveniment și se bucură de avioane, elicoptere, mașini retro sau moderne, muzică și ceva mâncare și băutură. Eu îl cataloghez ca un eveniment de 3 sau 4 stele din 5, căci e cazul de câteva amenajări extra. Tocmai din acest motiv se adaugă acum o taxă modică de 5 lei pentru ziua principală a evenimentului, cea de 14 iulie. Veți avea în curând posibilitatea de a cumpăra aceste bilete de pe website-ul bilete.ro.

Vom avea detaliat în curând programul evenimentului și cu siguranță o s-o cicălesc un pic și pe Cristina Mitchievici Vlaicu pe tema asta. Cristina este imaginea acestui eveniment și face o treabă grozavă și merită toată lauda. A colaborat în trecut și cu noi, bloggerii constănțeni și a ieșit o colaborare foarte frumoasă.

Apropo de taxă, hai să vedem ce spune directorul Aeroportului sus-menționat, Adrian Vasilache:

Introducerea unei taxe de intrare va schimba şi structura spaţiului de eveniment, facilitând accesul şi sporind nivelul de confort al vizitatorilor. Schimbările sunt menite să facă experienţa publicului cât mai plăcută pe tot parcursul mitingului, să ofere confort spectatorilor care vin la Tuzla să urmărească spectacolul aerian şi concertele de muzică live, dar şi să se relaxeze. Experienţa fiecărei ediţii şi feedback-ul participanţilor ne ajută de fiecare dată să luăm cele mai bune măsuri pentru a putea organiza în continuare acest airshow susţinut din fonduri proprii şi devenit tradiţie la Tuzla

Ca de obicei, vom avea cu siguranță o rută RATC pusă gratuit la dispoziția noastră pentru a ne duce către și de la această locație. O altă noutate este că vom avea concerte în locație doar seara, după spectacolul acrobatic. Atâta timp cât vor lăsa o muzică pe fundal, eu sunt foarte împăcat cu asta. Sper doar să nu mai existe cozi bizare la mâncare și băutură și jetoanele alea și mai bizare și mâncarea nu prea variată și tot așa… Apropo…dacă mai văd 12 lei 3 mici, cred că fac scandal și eu, nu doar alții de prin jurul meu! Hai să nu fim porci!

Eu aș fi dat și 10 și 20 de lei pe intrare doar ca să susțin acest eveniment ce poate fi mult mai mult decât a fost până acum! Îmi pare foarte normal să facem asta, mai ales când autoritățiile nu ajută cu nimic. Cu un PSDist primar pe nume Reșit Taner, nici nu mă miră situația.

Dacă anul trecut am fost cu privirea fixată pe mult prea impresionantul Jurgis Kairys, în acest an ne îndreptăm atenția spre Semin Öztürk, prima femeie pilot-profesionist de acrobație. Deja îmi place despre ea. Hai să vedem ce au de zis cei de la ziarul local Telegraf despre dânsa:

Pe lista piloţilor care şi-au confirmat participarea până în acest moment, alături de nelipsiţii Jurgis Kairys, Aeroclubul României şi Iacării Acrobaţi, figurează o surpriză în programul Aeromania: frumoasa Semin Öztürk, prima femeie pilot profesionist de acrobaţie şi prima femeie pilot civil de elicopter din Turcia. Născută în 1991, Semin a experimentat primul său zbor de acrobaţie la vârsta de 12 ani, împreună cu tatăl ei, Ali Ozturk, prezent în trecut pe lista piloţilor participanţi la Aeromania. La 21 de ani a avut propriul număr solo de acrobaţie cu aeronava Pitts S-2B. În 2015 a participat în premieră la un airshow de acrobaţie „SHG 2015”, a filmat pentru o reclamă TV alături de alte femei de succes din Turcia şi nu a ratat ocazia de a pilota avioane unice: Boeing Stearman E-75 si Mustang P-51.

Hai că deja de abia aștept evenimentul! Ne vedem acolo, nu? Revin cu noutăți atunci când mai aflu câteceva!

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.