Cam abuziv măi, British American Tobacco!

Am fumat și eu un Pall Mall. Am zis să trimit codul ăla din pachet undeva, să văd dacă o să câștig ceva. Dă-i și caută…

Am reușit prin Google să dau de experiencemore.ro și am stat aici destul să completez date și tot și degeaba, căci m-a pus din nou să fac asta trimițându-mă de abia apoi pe site-ul corect pentru premiile Pall Mall, adecălea peprietenie.ro. E, pe naiba! Adică mi-am dat acceptul pe două platforme diferite. Gen când vrei să downloadezi o subtitrare de film și downloadezi de fapt și un rahat de antivirus, ce probabil are viruși în el…

Chestiile completate, sâcâitoare ca de obicei de altfel, sunt de nume, prenume, adresă, telefon… Dă-i și așteaptă un sms de confirmare și baga și ăla… Nasol rău. De aia nu prea particip la concursuri de acest gen. Eu aș boicota toate brand-urile astea ce te pun să trimiți un cod undeva prin platforme ce de fapt îți fură numărul de telefon și-l face poștă cu oricine doresc ei și în orice scop doresc ei. Aș boicota toate brand-urile, dar sunt cam toate în joc. În fine. Am dat de o secțiune în care “mi s-a dat de ales” ceva…

Mai oricine din breasla comercială, are un “vreau să fiu la curent cu noutățile” implementat în procesul de înregistrare sau validare a unei interacții cu tine pe website-ul lor. Adică e simplu. Vrei să primești mail, sms, telefon….șamd, din partea colaboratorilor entității respective…bifezi că ești de acord. Mulți o fac din greșeală, căci ei se gândesc rapid că “da, mă, sunt de acord să-mi fac contul ăsta! Hai odată!”, însă e vorba despre altceva.

În fine. N-am văzut vreodată în viața mea internautică ca un website să-ți afișeze mesajul din prima poză, atunci când dai să bifezi că nu ești de acord să primești în esență un Spam! Am dat pe Nu sunt de acord și imediat mi-a apărut o căsuță avertizându-mă că platforma lor permite doar acceptul utilizatorului și a consumatorului de a fi abuzat.

Hashtag Așa Ceva! Păi într-o țară mai normală la cap și-o lua rău de tot pentru asta cei de la British American Tobacco! Chiar și la noi are șansă mare de amendă de la ANPC, căci tu când cumperi un pachet de țigări, cumperi și șasa de câștig prin codul ăla de sub pachet. Ca să beneficiezi de șansa aia, trebuie să îl înregistrezi undeva, nu? Dacă platforma oficială nu te lasă să-l înregistrezi, ți-ai luat țeapă la bani și la alegerea liberă din comerț. Aș face o plângere la ANPC pe tema asta, doar ca să aflu în proporție de 100% dacă am dreptate.

Trebuie să fim atenți la asta! În caz că nu urmăriți emisiuni din SUA de genul celei produse de John Oliver, nu știți cât de insistent poate să devină spam-ul sau căutările nesolicitate ale operatorilor. Adică îți convine să primești des mail-uri aiurea cu promoții ce nu te interesează? Să primești sms-uri pe telefon-ul tău când Cora România are nu-știu-ce promoție, deși eu i-am căutat de 2 ori și le-am spus în mod explicit că vreau să mă scoată din lista aia? Să te sune des cineva pentru sondaje sau alte treburi? Cam nu.

Americanii trec acum printr-o problemă cu apelurile robotice, un sistem ce poate suna mai mulți utilizatori în același timp și să-i frece la cap cu fel și fel de informații sau cu fel și fel de remind-ere în cazul că ai o datorie la o bancă sau orice. Și te poate suna de zeci de ori pe lună. Mai mult chiar. Totul legal, din cauza unei ignoranțe a cetățeanului și din cauza unei justiții amețite ce permite din ce în ce mai multe în interesul marilor afaceriști, să le spunem.

Așadar, de aia un întreg articol pe o asemenea – aparent – banalitate. Nu e banal. E chiar grav.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.