Ca de obicei… Hai să slăbim de noul an!

La mulți ani și la mulți…bani? Sau Sănătate? Sau Banii sunt Sănătate? Vrem oul sau găina? Puii mei…

În Era Pandemiei Moderne cam mulți se reîntorc la temeri și zei și cine mai știe ce. Pe mine m-a ocolit până acum vreun virus sau m-a lovit din plin poate, comportându-se diferit în corpul meu. Ideea e că sunt bine, însă ceea ce nu m-a ocolit a fost………: Îngrășarea.

E vorba aici și de fete și de băieți. Fiind captivi în casă și destul de corecți încât să nu încălcăm ca proștii regulile impuse de un oarecare Arafat ce visează el că ne va băga în Stare de Alertă și după 14 Ianuarie, am stat mulți în casă și…am crescut și ne-am înmulțit…în țesut adipos. N-am zis „ca proștii” în ghilimelele expuse anterior căci uite că suntem întradevăr proști cumva că noi facem ceva iar altora LE ESTE PERMIS să facă altceva. Fuck The Police și în anul 2021 deci.

Ca de obicei, la început de an au început știrile despre sălile de sport sau despre dietele magice de slăbit. De ce femeile stochează grăsimi în zona fesierilor, cică. Adică de ce ai curul gras, cu alte cuvinte. O parte din informații sunt foarte utile, da. Un articol spune că acumularea de țesut adipos în zona fesierilor se întâmplă de la o predispoziție genetică de-a ta. Vinovatul aici este hormonul estrogen pe care îl secretăm cu toții. Dacă organismul secretă mai mult, se duce de obicei la fund la femei și la sâni la bărbați. Se întâmplă asta când ficatul încearcă să ne ajute. Noi consumăm în exces produse toxice și greu de digerat și ficatul decide că mai bine duce asta în țesut adipos decât să ne afecteze creierul sau inima. Este o exagerare a noastră. Îngrășatul este un semnal de alarmă, nu un motiv de mândrie a personalității, transformat în film pe Netflix!

Ca să scapi de această grăsime se recomandă – generic – fel și fel de lucruri. În esență, se recomandă să renunți la gluten, zahăr, alimente procesate, îndulcitori, carbohidrați simpli, alcool, mâncare la microunde, legume fierte, sex oral, poziția capră, locul preferat la geam, șamd. Trebuie să plusezi în acest caz în viața ta cu mâncarea sănătoasă, mișcarea fizică, apa filtrată, șamd.

CE AM OBSERVAT EU!

Eu observ că atunci când suntem întrebați online dacă vrem să slăbim, nu suntem întrebați și cine suntem. Metodele de slăbit sunt variate și funcționează FIECARE într-un fel aparte pentru fiecare. Apoi, a prezenta cuiva o metodă de slăbit este ca și cum i-ai prezenta cuiva o metodă de îmbogățit. Poate e viabilă, dar funcționează doar pentru un set de circumstanțe (un set de organism în acest caz). Adică dacă eu îți zic că te îmbogățești repede atunci când faci melodii, nu merge dacă n-ai voce.

Așa că eu vă zic ce a mers la mine și când a mers la mine. Până în 30 de ani, a funcționat foarte rapid să mănânc mai puțin, să mânânc mai mereu aceleași lucruri și să fac mișcare. După 30 de ani, tind să cred că asta funcționează în continuare, dar că funcționează mai greu. Poate pentru că suntem noi mai leneși în Sport după 30 de ani și nu altceva. Dacă ne ambiționăm, mâncatul constant de lucruri limitate face minuni. Asta pentru slăbit, apoi…vedem noi.

Adică eu unul aș vrea acum să încerc o combinație ce a funcționat în trecut pentru mine: Să mănânc mai puțin, să mănânc doar câteva lucruri repetitive (ca să nu-i dau de lucru în exces organismului meu) și să fac mișcare.

Asta ar funcționa la mulți! Suntem diferiți, dar suntem în același timp limitați în doar câteva categorii de organism per total.

Din câte informații am adunat eu de-a lungul timpului cred că soluția câștigătoare pentru majoritatea tipurilor de organism este să mâncăm mai puțin și mai bine. Adaugi hidratare – nu foarte multă – și sport. Apoi, mănânci mai puțin și repetitiv. Eu făcusem cândva cură octo-lacto-vegetariană unde mâncam de 3 ori pe zi ouă ochiuri simple cu brânză și câteva legume și a funcționat. Dar merge să mănânci și de 5 ori pe zi, dar mai slab în calorii și grăsimi dăunătoare. Dar…. Dar… Dar… Vedeți? Nu e așa simplu ca EU să explic. Dar e mai simplu ca VOI să vă explicați.

Eu cred că a slăbi e simplu în esență. Nu doar în Teorie ci în esență. Eu cred că a te îndrăgosti eficient e simplu în esență, a te îmbogății financiar la fel. Dar, toate aceste lucruri îți cer de regulă două lucruri: încredere în tine și ambiție multă. Mare secret… O bălărie de revelație…! Dar în practică, aceste două lucruri ne dictează deseori CURSUL vieții! Nu e ușor deci. Știu, m-am dus prea departe. Dar nimic nu-i chiar așa ușor. E realizabil însă. Cu dezamăgiri, cu reușite reieșite într-un alt mod, e realizabil tot.

Unele lucruri vin de la sine după ambiție. DAR, unele lucruri vin de la sine după circumstanță. Eu nu mai fumez din 1 Februarie 2019. Am schimbat locul de muncă, o circumstanță (una voită și dorită de mine). De atunci, n-am mai fumat – deși fumam din ce în ce mai multe țigări spre începutul anului 2019 – și apoi n-am mai simțit gândul despre fumat sau de ce și cum și cât n-am mai fumat și cât de bine e sau nu. p.s. Apropo, acum e 21 de lei un Kent Blue și va ajunge cam la 22 de lei pachetul prin August 2021. Se întâmplă natural unele lucruri, dar încep de la o ambiție anume și de la o dorință de mai bine.

Încep să cred din ce în ce mai mult că realizările noastre pozitive sunt 30% ambiție dedicată și 70% noroc și destin construit pe tema ambiției ăsteia. Imaginează-ți și se va întâmpla! Ceva de acest gen. În fine. Aștept să-mi spuneți și voi ce metode au funcționat în modalitatea voastră personală de a slăbi! Poate mă inspir și eu și-mi iese mai eficient!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.