Bloggerii ies la Zumba pe plajă!

provocarea zumba bloggers sportul e sanatos1Spuneam că am vorbit în cadrul CBM 18 și despre Sport și Fitness. Cristina (bloggăriță și instructor aerobic-fitness), ce deține blogul Sportul e Sănătos, a venit deja cu o invitație pentru bloggeri. Ne vrea pe toți, pe câțiva, pe oricâți, pe plaja Mamaia, Duminică (30 August), la ora 17:00. De ce? Să facem…Zumba. Chiar și noi, băieții. De fapt, am înțeles că acest Zumba a fost inventat de un bărbat. Hai să vedem o mostră din ceea ce înseamnă acest Zumba.

Râdeți voi râdeți (unii), dar eu după acest articol fix la un astfel de filmuleț o să mă uit, sau o astfel de piesă ritmată voi asculta pentru a face mișcare. Mai ales acum, că am și răcit spontan puțin. Pe lângă puțin ceai și aspirină, fitness-ul îți grăbește vindecarea sau nu permite virusului să se manifeste la puterea necesară pentru a provoca daune mai mari.

Apoi uitați-vă bine la aceste mișcări! Îți activezi atâtea grupe de mușchi și nu, nu e tras de fiare desigur, e ceva mai important: mobilitate, agilitate. Forța se construiește pe pilonul acestor prime caracteristici ale corpului. Nu în ultimul timp, vă amintesc că Omul n-a fost făcut să stea toată ziua în fund. Nu funcționăm bine fără mișcare fizică multă, mișcare fizică făcută în mod calculat și organizat, că dacă fugi toată ziua printr-un birou la firmă, nu se pune. Că apuc să ajung la acest eveniment sau nu, eu tot voi face mișcare acasă (și nu numai) în cel mai des mod posibil. Știu, e obositor poate, nu e plăcut. Dar când te obișnuiești sedentar și apoi schimbi asta prin mișcare, atunci parcă vezi și mai mult beneficiul mișcării. Poate fi vorba de Zumba, de ceva mai slow de tip Ora de Sport de la Școală sau seturi mai complexe. Mișcarea e obligatorie! E ca gătitul unei mese sau ca aruncatul gunoiului din casă. Mulți preferă să-și lase gunoiul în casă și să-și creeze acolo un focar de infecție. Nu o vedem clar la exterior de multe ori, dar un focar asemănător se întâmplă și în interiorul corpului nostru, mai ales când suntem sedentari sau când exagerăm cu alcoolul sau fast-food-ul. Că e Zumba, Mumba, Bumba sau nu, apucați-vă de Sport!!!

Despre autor /

2 Comments

  • Eu ştiu că doar sexul frumos practică zumba, nu şi masculii.

    Vrea să văd un .mp4 după!

    • Joie Negru

      O sa facem si un videoclip poate,! Ne punem langa Alex Velea si o ardem apoi pe MTV! :)) E intradevar problematic un dans de asta ca imagine pentru masculi, dar depinde de coregrafie banuiesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.