Bloggerii constănțeni la podgoria Alira și Donații pentru copiii din comuna Aliman

Bloggeri constanta podgoria alira aliman 2015 (0)

Ieri am făcut o drumeție împreună cu câțiva din bloggerii Constanței, la podgoria Alira din satul Aliman (undeva la 93 Km de Constanța, după Rasova). Nu mă așteptam la multitudinea de surprize din această zi.

Am pornit la drum cu Adrian, ddumi, Zetu și Florin (ce nu e blogger dar care are website-ul brandprivat.ro). La scurt timp după ce ne-am făcut apariția la podgorie, ni s-au alăturat Diana Slav și Valentin Coman. Cu cel din urmă nu ne-am mâncat ficații, să știți. Când nu mă irită unele scrieri de-ale sale sau unele tactici, îmi pare o persoană relativ ok. Sunt cu ochii pe el! Că-i pasă lui… Revenind la poveste.

Câțiva din bloggerii locali au mai vizitat această podgorie în luna Iunie a anului curent. Vezi de exemplu niște detalii mai tehnice și pe la ddumi, aici. Eu nu știam mai nimic despre locație și am tot confundat numele de Liman cu Alimanu, căci doar cel din urmă îmi suna mai cunoscut. Credeam că o să fim doar vreo 5-6 invitați, când colo eram câteva zeci de persoane pe acolo. Echipele Neptun Tv și Pro Tv se instalau prin zonă, alți invitați și clienți ai acestui brand se așezau la mesele de sub corturile acoperite. Suprafața plantației de struguri este una impresionantă de 80 de hectare. Cultura de vița de vie este una tânără, plantată în perioada 2007-2008 iar soiurile prezente sunt: Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Cei Merlot erau micuți și dulci.

Bloggeri constanta podgoria alira aliman 2015 (24)

Planul zilei a fost să luăm o mică gustare iar apoi să trecem la muncă. Desigur că nu am fost serviți cu vin sau must înainte, căci altfel n-am mai fi lucrat prea bine. A sosit la fața locului și Ștefan Gogotă, administrator hotel Cherica, Constanța. Acesta a fost gazda ediției precedente iar acum a stat la masa noastră un timp, povestindu-ne diverse lucruri pe diverse teme. Este o persoană prietenoasă și pasionată de corectitudinea unei astfel de meserii. A venit timpul apoi să ne adunăm în echipe, pentru a ne întrece în strângerea unui număr cât mai mare de lăzi de struguri. Teoretic, toți am fost plătiți în bani pentru asta, dar nu i-am văzut în mână căci planul acestei ediții de Sărbătoare a Recoltei organizată de Alira, a fost să donăm acești bani pentru a cumpăra rechizite și diverse lucruri pentru copiii din satul Aliman. Din acest motiv am insistat să fiu și eu prezent.

Bloggeri constanta podgoria alira aliman 2015 (8)

Am trecut la treabă, nu înainte de a primi un instructaj de la Dana Tudose, persoană însărcinată cu probleme de Protecția Muncii. Ne-am semnat pe o condică, am luat câte un clește în mână și am trecut la treabă. Eu am făcut echipă cu ddumi și am adunat vreo 11 lăzi de struguri în 30 de minute. Eu zic că ne-am descurcat bine, căci am umplut lăzile cum trebuie și am selectat doar strugurii sănătoși. Ceilalți nu știu ce au făcut, dar sigur au trișat. Era pentru o cauză nobilă așa că hai să ne bucurăm de asta măcar. Cel mai rapid culegător a fost premiat cu o sticlă de Alira Magnum la 1,5 L.

Ce nebunie frumoasă! Ce agitație și câtă sudoare…! A meritat iar vremea a ținut cu noi. După acest moment, a început un program artistic cu ansamblul artistic Doina Dobrogei. Frumos spectacol! Chiar m-am rupt de toți pentru a sta pe o bancă și a mă uita țintă la ei. Au cântat, au dansat, ba chiar apoi au schimbat tema din Popular în Țigănesc. Foarte bine le-a ieșit.

Bloggeri constanta podgoria alira aliman 2015 (11) Bloggeri constanta podgoria alira aliman 2015 (12)

Între timp, noi primeam câteceva tradițional de mâncare și eram serviți cu un vin Rose din belșug. Stăteam la masă, povesteam, râdeam mult și mai sorbeam din acest vin foarte bun. Are concentrație de 12,5% alcool, dar nu se simte asta. Îl simți destul de fin. Am băut destule pahare dar uite că a doua zi nu mă doare capul nici măcar un pic. Era un Rose din anul 2013. Am fost servit și cu cel din 2012 ce era mult mai aprins în culoare și puțin mai tare la gust. Bun și acesta oricum! Mai bun parcă.

Bloggeri constanta podgoria alira aliman 2015 (15)

Patru fete din grupul artistic au fost aduse în brațe și așezate în cădița cu struguri proaspeți, pentru a-i călca în picioare conform tradiției, pentru a creea mustul proaspăt. Lumea s-a adunat aici cu bidoane și bidonașe și au plecat acasă cu destui litri din această licoare ușoară și dulceagă. Fiecare am primit la plecare oricum o sticlă de vin cadou.

Am mai stat ce am mai stat iar în jurul orei 17 am reușit să plecăm. Adică, ne-am desprins cu greu de paharele de vin… A fost o servire generoasă și foarte frumoasă. Au fost amabili organizatorii, dar foarte promți și toți angajații prezenți. Pentru un asemenea vin bun și pentru asemenea fapte bune, o să-mi mai fac prezența la viitoare ediții ale acestui eveniment!

Despre autor /

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.