Best 3 lei pe lună pe care i-am dat vreodată: Router Archer AX10 de la Digi

 

Ce-i drept, am așteptat mult și bine ca să vină acest router, dar a sosit în sfârșit și…se vede diferența!

Prima dată l-am comandat prin curier de la Digi acum un an, când costa 6 lei pe lună. N-am auzit nimic de la ei mult timp și am anulat comanda. Apoi am reîncercat cu livrare la un sediu fix, bănuind că vor fi mai harnici așa, dar tot m-au ținut câteva luni. Azi însă…mi l-au livrat și l-am ridicat. Nu intru în mari detalii tehnice doar zic așa: Noi ne cumpărăm un net de o viteză. Nu primim viteza aia. De ce? Că n-avem router-ul potrivit iar asta ține de noi să-l cumpărăm. În acest caz, Digi ți-l închiriază, ca să ai netul cât mai bun. Eu am prins oferta la 3 lei pe lună a doua oară!

Merge treaba? E mai rapid netul? Hai să vă arăt!

Aveam atâta net:

Asta pe un router Huawei, pe care l-am primit din greșeală, căci atunci când mi-au băgat netul trebuia să-mi dea un router mai modern și nu a funcționat și…am rămas cu ăsta.

Tot era rapid, nu zic că nu. Faza e că eu am fibră optică și îmi intră fibră optică în router-ul ăsta și în noul Archer nu are slot de fibră optică. Trebuie să ai două routere. Deci pe Archer îl bagi direct în router-ul ăsta vechi, în slot-ul GE al Huawei și în slot-ul WAN a lui Archer. Rezultatul?

De la 23 ceva la 292 ceva e mare diferență! Și când acel ceva este conexiunea ta la internet și reacția lucrului tău online cu online-ul în sine, E MARE LUCRU!!!

Așadar, da. Merită să-ți iei router-ul din oferta Digi.

Dacă aveam abonamentul de 1000 Mbps aveam 992 Mbps probabil cu noul router. Ce-i drept, eu am luat-o…complex, cum fac eu. Am luat router-ul acasă și dă-i și citește cărticica și dă-i și fă-i de petrecanie. Am fost mirat că n-are slot de fibră optică și imediat m-am gândit că s-ar putea să-l folosesc împreună cu router-ul vechi, dar am zis să-l butonez bine. Era un cod QR folosit cu o aplicație Tether, dar n-a mers. Dintr-o filmare youtube am înțeles că trebuie să configurezi mai întâi router-ul și l-am conectat la laptop și am intrat în 192.168.1.1 al lui și am dezactivat conexiunea lentă și am lăsat-o pe aia mare și am băgat IP și DNS din contractul Digi și…degeaba. Trebuie de fapt să-l ai conectat la PPOE cu user și parolă din contractul tău Digi. Acel CT00..11..32.2… și parola. În rest, nu trebuie să umbli la nimic, să zicem.

Cum conectezi însă router-ul Archer AX10 de la Digi?

Dacă ești cât de cât priceput la IT ca mine, primul tău instinct e să-l înfigi în laptop și să intri în 192.168.0.1 al său sau în ce IP îți apare în manualul său sau pe spatele său. În acest caz te loghezi cu user admin și pass digi pe 192.168.1.1. în browser și îi dai bice, dar…cel mai bine pentru mine a fost…suportul tehnic Digi.

Din contul Digi am lansat un tichet către suportul tehnic și absolut imediat m-a și sunat un băiat. A fost chiar wow experiența ca rapiditate. Am trecut cu el prin fel și fel de probe și încercări însă se mișca mai repede treaba dacă doar înfigeam router-ul nou în router-ul vechi și în slot-urile respective și dacă îl lăsam apoi pe el să configureze ce-i de configurat mai departe.

Însă, eu am dezactivat din Wireless conexiunea mai lentă și i-am schimbat și numele și am schimbat și parola. Am făcut bine mai tot, mai puțin partea de PPOE că nu aveam user și pass din contract căci…nu aveam, dar am găsit în router-ul vechi user, dar a trebuit să resetez pass și când am băgat user și pass în router-ul nou la conexiunea PPOE (pe care neapărat trebuie s-o alegi la Internet) nu a mers… A trebuit să treacă puțin timp cred, că a doua oară a mers, când vorbeam cu băiatul de la suport tehnic.

p.s. Eu în router-ul vechi aveam băgată mufa de internet de la prizele de la tv, deci pentru Netflix și altele. În acest caz, muți mufa de la prize în noul router în oricare port LAN. Drept urmare, o să-ți meargă și Netflix la Tv și tot dacă faci asta (cu conexiunea prin cablu la smart tv).

Long story short, să zicem că îți conectezi router-ul la laptop și te loghezi cu admin și digi și intri la Internet și alegi conexiune PPOE și bagi user și pass din contractul digi și alegi la Wireless și numele rețelei și parola cu care te vei conecta ca să fii șmecher și să personalizezi și ieși din laptop și te duci cu router-ul nou lângă router-ul vechi și bagi cablul de rețea în WAN al router-ului nou și în GE al router-ului vechi și în câteva momente ar trebui să-ți meargă conexiunea. Dacă nu, doar bagi cablurile acolo și suni la suportul tehnic Digi. Și…aia e! p.s. De fapt, băiatul de la Digi mi-a oprit și vechea conexiune de wireless, deci…s-ar putea tot la el să ajungeți. p.p.s. Spuneam că am oprit conexiunea mai lentă de 2.4 Ghz parcă. N-o opriți dacă aveți tehnologie mai veche sau mai bizară care nu vă vede wireless-ul!

 

Despre autor /

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.