Bătaie pe crucea de Bobotează!

foto via preot Eugen Tanasescu

Ieri, de Bobotează, a avut loc la Constanța evenimentul aruncării celor trei cruci sfințite în valurile tulburate ale Mării, câțiva înotători întrecându-se în vitejie pentru a prinde una. Unul dintre înotători era o fată ce a prins una din cruci, însă i-a fost smulsă din mână. Din păcate pentru „viteazul” în cauză, totul a fost filmat:

 

Ce-i drept, crucea părea să fie pe partea lui, dar probabil i-a trecut peste cap. Chiar și așa, reacția lui a fost una lipsită de fair-play și nu a meritat să lupte în așa hal pentru o așa competiție.

Înotătoarea se numește Antoanela Manac și are 24 de ani. Este studentă la Facultatea de Medicină și…campioană la triatlon. A primit o altă cruce sfințită din partea Arhiepiscopiei Tomisului și daruri, plus…dreptate din partea însuși preotului Eugen Tănăsescu, ce a declarat pe pagina lui de Facebook:

Ce se mai fură? Crucea de Bobotează. Momentul în care un înotător, bărbat, smulge pur și simplu (fură, a se citi) crucea din mâna unui alt înotător, femeie, la Bobotează. După care iese la mal cu ea, pretextând că el a prins-o.

Nu că acest preot ar fi ușă de biserică, conform info-sud-est, dar asta e altă poveste…

Mă aștept ca acest caz să ia amploare și să intervină și bărbatul acuzat cu o declarație publică în urma presiunii sociale. Noul an începe într-un mod interesant…

p.s. Declarații adiționale ale fetei, aici.

Cel care a lovit-o se numește Drăgoi Ionuț și declară că: Am pus mâna pe cruce, dar fiind foarte rece n-am avut puterea s-o ridic. A venit în spatele meu (Antoanela Manac – n.red.) a luat crucea susţinând că este a ei. Eu am fost primul la cruce.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.