Barissimo Cocktail Bar din Constanța

În orașul Constanța, pe Bld. Ferdinand, cot la cot cu novicele Club 13 și Parcul Fantasio, se află Barissimo Cocktail Bar.

Spațiul era ocupat înainte de celebra firmă de IT, GMB Computers iar prin Septembrie 2013 lucrările la noul bar erau deja în toi. Umbrele pe post de lustre, cărți pe post de bar, tablouri pe pereți cu Ghandi sau alte personalități celebre din istorie. Este un loc avant-garde pentru iubitorii de cărți, de film sau de muzică. Chiar și muzica ce se aude pe fundal este foarte interesantă pentru mine, de la rock alternativ sau oldies rock la downtempo sau trip-hop de genul Smoke City.

Locația este ideală pentru grupuri de până în 10 persoane, căci altfel va trebui să improvizați cumva acomodarea, lucru cu care vă va ajuta cu amabilitate personalul localului oricum. Este un personal serios și amabil iar servirea este promtă. Toaleta este de asemenea în ton cu spiritul tineresc și viu al barului și este modernă și curată.

Meniurile sunt adevărate atracții, afișând pe copertă titluri de cărți. Meniul meu chiar l-a nimerit pe Choderlos de Laclos cu a sa Legături Primejdioase, penultima carte citită de mine. M-a făcut să zâmbesc dar apoi am devenit serios și concentrat când am văzut bogăția de băuturi din meniu, multe din ele cu câte un istoric text despre ele. E un meniu fascinant.

Prețurile sunt foarte bune chiar. Dacă eu zic asta, e ceva. O bere Staropramen la 333ml e 5 Ron, Beck’s la 333ml este 6 Ron, altele sunt la 8 Ron, ba chiar au și la 500ml ceva la pahar. Au o varietate mare de bere. La vinuri stau bine de asemenea, eu alegându-mi un pahar de 150ml de Chardonnay (soi de strugure alb) românesc ce a costat 8 Ron. Nu e tocmai ieftin dar la cât de impresionant e locul, nu te superi prea tare. Eu și grupul în care mă aflam stăteam la etaj, un spațiu ce are aspect de terasă. Prin geamurile de afară vedeam Orășelul Copiilor din Parcul Fantasio…și diverși oameni ce traversau strada neregulamentar desigur.

Este un loc de nota 10 în opinia mea și m-a impresionat tare, nu prin ceea ce am observat primar despre el pe internet sau chiar la fața locului ci prin ambianța extrem de plăcută descoperită în timp ce stăteam în fața mesei pe un scaun comfortabil, ascultând muzică bună și privind zeci de detalii decorative creative (cum sunt acei gingerbread men).

.:: Vizitați pagina lor oficială de Facebook, aici

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.