Bărbații întotdeauna se întorc…

foto via thediaryofadam.com

Bărbații sunt ca niște câini, dar și femeile ca niște pisici. E o asemănare jucăușă, dar hai să vă explic de ce îmi plac mie câinii mai mult. Nu bărbații, ci atitudinea de câine.

Un câine e rebel deseori, dar e fidel. O pisică îmi pare mereu atașată, dar în mod deseori haotic, în legea ei, cum s-ar spune. Citiți mai întâi articolul ăsta, găsit într-un share pe Facebook. Se vrea a fi o lecție despre relații, despre cum să nu dai cu piciorul la vrabia din mână. Sunt de acord în ansamblu, dar nu și în esență.

O carte mai mult sau mai puțin banală precum “Bărbații sunt de pe Marte, Femeile de pe Venus” se repetă obsesiv într-o idee, aceea că ceea ce facem ține de pornirea noastră ce ține de sexul propriu. Noi, bărbații, mai închiși și căutând soluții tehnice de a rezolva ceva; voi, femeile, mai sentimentale, căutând să discutați constant despre o problemă în mod emoțional. Deși ne acuzăm constant, nimeni nu greșește de fapt, este doar o lacună în comunicare și ajustare.

Articolul sus-menționat arată o greșeală făcută de bărbat și o replică primită la un dor tardiv, aceea că bărbații întotdeauna se întorc, dar femeile pleacă pentru totdeauna. Îmi pare contra-argumentativ în logică, căci morala aici o concluzionez din prima afirmație: Bărbații întotdeauna se întorc…

Exact ca un câine, deși rebel sau ciudat, bărbatul rămâne atașat. Calcă strâmb, caută din logica sa să-i fie mai bine, să treacă peste, dar la bază…apreciază instinctiv istoria unei relații, nu doar obișnuința ei sau poate și asta per total. De acolo și o statistică a deprimării în relații și o acțiune a degradării spiritului pe care o afișează în mod mai des sexul masculin. Ne pasă mai mult!

E mai ușor pentru o femeie să meargă mai departe, căci are o paletă mai mare de alegeri, de a fi aleasă… Are o paletă de fapt. Punct. Noi nu. Nu ține de discriminare aici sau misoginism ci ține de realism. Generalizez chiar, căci e o situație generală. Că tu și 1000 de prietene de-ale tale sunteți altfel, nu înseamnă generalizare a sexului feminin. Înseamnă doar o picătură de apă din Ocean. Și știu să văd astfel de picături și nu despre asta vorbesc.

Mă irită să aud uneori că sunt ca toți bărbații și că țin cu ei, când de fapt Viața m-a împins spre comunicarea mai frecventă cu sexul opus decât cu al meu propriu. Când primești mai multă atenție, devi un soi de vedetă, ce are de unde alege. Chiar și ca persoană modestă, poți beneficia de un astfel de loz în plic în relații, ca femeie. Noi însă, bărbații, trebuie să demonstrăm mai mult. Pe lângă standarde și clișee sociale, trebuie să acaparăm și alte trăsături concurențiale în jocul iubirii, jocul pervers al iubirii…

Cazul clasic este când bărbatul generează un conflict sau decide direct să se despartă de o Ea și apoi tânjește după această Ea. Aici poate fi vorba și de o atitudine dezaxată din partea lui și periculoasă de-a dreptul. Cazuri și cazuri și trebuie să separăm situațiile… Dar, dacă e vorba de un dezaxat uman, ca reacție greșită sau instabilă a sexului masculin (ce este de fapt un Natural al acestui sex, tradus prin varii sinonime negative), atunci trebuie să ne gândim că poate lucrurile meritau să aibă un alt deznodământ. Și, scuză-mă, femeie, dar când tu pretinzi că nu poți să trăiești fără el și apoi…trăiești fără el… Cum vine asta? Bărbații chiar nu prea pot face asta și dacă o fac, o fac ani de zile chiar, cu gândul la acea Ea, văzând-o în alte femei pe stradă de-a lungul timpului. Repet, asta în cazul de deraiaj natural, al sexului, nu în caz de bărbați ce n-ar trebui să se numească bărbați. Căci și dăunătorii masculini au trăsăturile naturale de sex masculin în materie de dor și dorință…

Sunt imparțial de-a dreptul aici, sau asta cel puțin cred eu scriind aceste cuvinte, dar morala ironică este de fapt că da, bărbații întotdeauna se întorc… Căci trăiesc mai intens totul.

p.s. Știu, sunt “cașcavalos” la faza acestui share muzical…:

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.