Bâlciul din Parcul Tăbăcărie se numește de fapt Cercul Verde

cercul verde parc tabacarie 2016
foto via Fb Cercul Verde

A tot umblat vorba pe Facebook că ceea ce a făcut Victor Maxim și Asociația Descoperă Constanța și Greenpact Worldwide, este un bâlci și că este ceva ce pune în pericol spațiul verde din Constanța și din Parcul Tăbăcărie. p.s. Dar în Satul de Vacanță plănuiți vreun protest?

Ei, pe bune? Jurați-vă că vă plimbați voi des sau ocazional fix prin zona asta:

locatie cercul verde constanta parc tabacarie

Aveați role 4×4? Mergeați cu bicicleta pe acolo? Și dacă da, de ce? Eu o văd doar ca o altă porțiune din parc unde nu calci în rahat de câine. Am ieșit și eu cu bicicleta zilele astea și n-aveam cum s-o mai țin în casă de la miros. Pentru situația asta faceți protest?

Apoi, de ce naiba ai protesta împotriva acestui proiect? Adică doar că Victor Maxim și cu Făgădău și că…ș-așa City Park…și dâl dâl bâl și că nu avem o listă cu spațiile verzi în Constanța? Voi sunteți născuți ieri? Ce treabă are una cu alta? Apoi voi îi vedeți pe cei veniți în această porțiune îngrădită? Cu ei ați stat la discuții – fără urlete și bâlbâieli – pentru a-i întreba ce fac acolo și cum se simt și ce părere au? Ei nu contează? Sunt ei proști? Dacă era să se construiască ceva acolo și să dispară spațiul verde, mai ziceam… Ah, dar cine știe? Poate pe viitor? Păi stați pe fază și protestați atunci și când trebuie!

Repet, eu i-am zis lui Victor Maxim în față când nu mi-a convenit ceva la el. Când mi-a povestit de proiectul ăsta înainte să-l deruleze, mi-a părut o idee foarte bună. Uite că și acum îmi place. Ce nu-i de plăcut la un loc separat de celălalte, unde vin oameni pentru a se relaxa într-un hamac, sau pentru a se juca și învăța (prin Ora de Biodiversitate, Ora de Geografie și Biologie, Ora de Dirigenție…), ateliere de grădinărit, jazz și folk live și altele? Unde mai pui că intrarea oricum e gratuită… Păi ăsta e furt de spațiu verde? Ăsta e proiect egoist și de fațadă? p.s. Unde mai punem și paza asigurată? Unde?? Plus că Victor spune clar că la sfârșitul proiectului va strânge totul de acolo și va pleca. Asta adică prin Septembrie-Octombrie 2016.

În fine. Hai să vin cu o știre. Azi, are loc un eveniment aici, începând cu ora 18:00. Repet, intrarea e gratuită iar programul normal este de la 10:00 la 21:00.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.