Azi m-am vaccinat anti-covid

După o perioadă îndelungată în care am evitat să mă vaccinez, am decis că a venit momentul să o fac. Nu-s anti-vaccinuri, dar nici n-am avut încredere într-un vaccin apărut din senin. Ce-i drept, nici pro-vaccin nu cred că se poate numi careva care și-a făcut un singur vaccin în viața sa și ăla când era mic, fără discernământul său. Vaccinul n-a apărut din senin însă, exista și a fost adaptat. Deși Guvernul a încercat să explice vaccinul și părea să aibă cât de cât sens, tot Guvernul a eșuat lamentabil să păstreze o linie de comunicare, mai ales una pe care să o înțeleagă și cetățeanul de rând.

M-am programat pe site-ul RoVaccinare. Țac pac, simplu ca bună ziua. Nu prea o să vă mai trebuiască acest website de mâine 8 Mai, căci intrăm în ceea ce se numește Maratonul de Vaccinare, unde fel și fel de unități îți vor face vaccin gratuit (inclusiv cu Pfizer), dacă te prezinți doar cu buletinul. În Constanța te poți duce la Spitalul Militar de pe bld. Mamaia pentru asta, sau chiar la Pavilionul Expozițional, de pe același bulevard.

Eu însă m-am programat de la începutul săptămânii la Pfizer. A trebuit să aștept până azi. Azi la ora 8 eram la „datorie”, însă eram eu și încă alte multe persoane.

Toți erau programați tot la ora 8 în această zi. Un nene în coadă începea cu românismele: Ăștia își bat joc de noi. Așa e în țara asta: democrația și birocrația… Dacă știam…

Când colo, au intrat câte zece deodată și imediat a dispărut coada. Nenea zicea apoi „hai că poate se pricep și ei…”. Foarte bine se mișcă treaba. Intri în pavilion, mergi la niște doamne cu buletinul și spui ce vaccin faci și te trimite spre zona respectivă. După aceea intri în sala unde completezi un formular pe proprie răspundere. Ceva de baza, exact ca cel completat atunci când donezi sânge. Spui acolo dacă ai avut vreo boală sau dacă ai mai avut covid, șamd. Apoi cu foaia și buletinul te duci la o doctoriță, la triaj. Apoi la niște fete cu buletinul și te trimit fetele la o asistentă care te înțeapă un pic.

Eu am nimerit o asistentă foarte amabilă și m-a întrebat dacă am emoții. Aveam puțin, nu zic că nu. Ei i-am zis că nu. I-am zis că am mai donat și sânge și că n-am teamă de ace și a zis că atunci asta e mic copil pe lângă așa ceva. p.s. Donatorii de sânge cred că-s ca Veganii. Trebuie ei să-ți zică ceva… Copil mic pe lângă asta și a fost! E un ac mic, sticluța de Pfizer e mai mică decât un dop de parfum, deci cantitatea injectată e mică (3,5 ml parcă) și chiar nu poți zice că simți ceva. Eu am întrebat-o dacă să iau pastile dacă simt o febră ceva și a zis că pot lua Paracetamol da și dacă am somnolență să…dorm. ÎNSĂ, a zis că de regulă nu prea apar astfel de reacții ci poate doar o durere locală.

Mi-am luat buletinul înapoi de la fete, m-am dus în sala de așteptare unde am dat buletinul și acolo și a trebuit să aștept 15 minute ca să nu apară vreo reacție ceva. Plus că în timpul ăsta îți scoate o foaie la imprimantă cu dovada că te-ai vaccinat. Am ajuns în coadă la ora 8:00, la ora 8:27 eram în sala de așteptare după vaccin iar la 8:45 plecam din pavilion spre casă. Spunea un doctor în sală că poți intra și pe site-ul adulti.renv.ro pentru a-ți printa singur rezultatul însă nu poți face asta dacă nu ai făcut și rapelul, adică a doua tură de vaccin. Și…cam atât!

Spre seară am convins-o și pe a mea să își facă vaccinul și uite că a primit-o doar cu buletin și fără rezervare! Pe parcursul zilei nu am avut vreo reacție. De abia spre seară am simțit un pic de tot încordată zona înțepăturii. Pe a mea însă a luat-o destul de repede amețelile, dar cel mai probabil este doar o reacție emoțională mai mult. Sunt cu ochii pe ea. Doarme bine-mersi acum. Se spune că sunt testate bine de tot aceste vaccinuri și că sunt foarte bune. Trebuie să mai facem și de astea în viața noastră. Lumea mereu e reticentă și am fost și eu, dar văzând că în timp e bună treaba, am decis că e sigur și pentru mine. Tot pentru sănătatea noastră trebuie s-o facem, ba chiar și pentru sănătatea celor din jur. Gata. Nu mai stau la povești. Am făcut vaccinul, vă mai anunț dacă apar reacții și cam aia e. Sănătate!

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.