.:: „azi am fost alaturi” si „doctore ce-ar fi sa taci?”

Titlul vorbeste despre 2 subiecte in 1. Post la super oferta. Incep cu „azi am fost alaturi”.

Azi i-am stat alaturi unui om cazut in strada. Si azi parca mai multor oameni le-a pasat, chiar si putin, de un om cazut in strada. Azi s-a simtit putin o tentativa de societate. S-a intamplat la piata Brotacei, am trecut pe acolo si am vazut un nene pe jos, constient, stand cu mainile in san. Langa el erau doi paznici de la Banca Transilvania. Credeam ca omul acela protesteaza sau sta acolo intentionat caci v-am zis, era constient si nu parea sa-l doara nimic. Apoi am auzit un paznic cum l-a intrebat pe acel om de jos daca vrea sa cheme salvarea si asta s-a si dus sa faca. Eu m-am dus undeva mai sus si apoi m-am intors…trebuia sa plec catre prietena insa nu vroiam sa-l las pe om acolo, chiar daca mai se uita un paznic la el din cand in cand si vorbea cu el cum putea. Avand in vedere ca poimaine imi iau o diploma de absolvent al cursului de Crucea Rosie am zis ca am o datorie ceva mai mare decat cetateanul de rand ca sa raman la fata locului. Asta am si facut. M-am dus langa om si il vedeam cum se tine de inima si se intoarce dintr-o parte in alta. L-am intrebat daca il inteapa inima si a dat din cap ca da. Am sunat-o pe Catalina, una din instructoarele mele de la curs, si am intrebat-o de un diagnostic mai clar si o masura imediata. A sunat cineva la 112 dar am mai sunat si eu ca sa ma asigur ca vine ambulanta aia si sa-i mai dau niste detalii tipei de la 112 despre simptomele victimei. Aceasta tipa nu prea mi-a dat de inteles ca-i pasa de detaliile mele cum nici cei de pe ambulanta care a sosit intr-un final n-au facut asta. Tipul de pe ambulanta s-a dus la victima si a intrebat-o daca a baut, lucru pe care victima l-a confirmat. Brusc tipul a avut un sentiment de greata si de obisnuinta zicand neinteresat ca e beat. Vazand asta si dandu-mi seama ca personajul sictirit de pe ambulanta il va ajuta dar in acelasi timp si neglija, i-am repetat ca se tinea de inima si ca la intervale destul de dese avea niste incordari dureroase. A zis sa stau fara grija ca se ocupa ei.

Astfel ajungem la partea a doua a articolului.

Esti cadru medical, ai mai vazut o situatie asemanatoare, chiar trebuie sa te scarbesti sau sictiresti de victima respectiva? rahat cu ochi ce esti. „Fa-te doctor mami„, asta zic parintii, dar nu cu gandul la vreo fapta buna ci cu gandul strict la bani. Te astepti de la un om atat de scolit sa aiba mai mult discernamant si creier insa de unde atata? Tineti minte, studentii de la medicina isi fac poze cu mortii si mai mai ca le pun pe hi5, nu putem prevedea oare cum o sa ajunga acestia? Suflete reci. Multi astfel de oameni ne vad pe toti ca pe acelasi rahat de care s-au saturat ei nu stiu cand. De ce s-au saturat? Caci s-au saturat sa tot dea sfaturi care usor usor au devenit indemne apoi porunci date ca de la un adevarat zeu. Cand au vazut ca nu sunt ascultati si cazurile se repeta, „zeii” s-au maniat si au inceput sa arunce cu fulgere si tunete in fiecare muritor de rand fara halat alb. Cine dracu ti-a cerut tie parerea? Ce-ar fi sa taci? Ce-ar fi sa te intreb eu daca ai o parere si apoi sa iti permiti tu sa-mi raspunzi mie? „Cum adica tu mie? Cine esti tu?” Eu sunt cel care iti da motivul muncii tale, eu sunt conditia existentei tale profesionale. Eu sunt clientul si consumatorul. Eu iti cer tie si tu esti in serviciul meu nu invers! Domnule Dumnezeu, chiar nu intelegi asta? Sunt sictiri de doctori, insa sictirul meu e justificat. Eu nu m-am bagat in viata oamenilor, ei se baga in viata mea. Nu poti veni respectuos si atent la datorie? Nu asta e modul normal si civilizat? De ce trebuie sa scuipi prin intermediul cuvintelor si jignirilor cand defapt nu ai nici macar un drept sau motiv. A baut peste masura! Ok, treaba lui, viata lui, nu a ta. A ta e doar datoria sa-l ingrijesti fara a-i reprosa absolut nimic. N-ai ce si n-ai de ce! Nimeni nu ti-a cerut parerea. Nu-ti place munca asta? Du-te dracu la morga si bate cadavrele reci la cap! Eventual vezi cum faci sa te abtii de la gandul necrofiliei…daca poti.

Doctorii si cadrele medicale, majoritatea, sunt niste fiinte (nu oameni) jalnice. Eram acolo cu nenea ala pe jos, in banca era un doctor. A iesit si a trecut pe langa victima si nu l-a ajutat. Ce si-o fi zis, „sunt in timpul meu liber, sunt satul de asta„. Jalnic comportament si urata fata mai poarta acesti oameni de a carei prezenta uneori nu putem scapa. Este un abuz psihic major ceea ce fac oamenii astia si sper sa se duca la fund unul cate unul pana cand se prind cei care urmeaza sa le ia locul ca omenia in domeniul lor nu este o idee decenta sau ideala ci o adevarata cerinta obligatorie.

Nu mai fiti sclavi! Daca aveti ceva de zis ziceti-o! Tu esti propriul tau rau daca refuzi sa le reprosezi ceva si devi partas la proportia acestor neglijente si comportamente scarboase daunatoare. Poate nu poti face mult, dar incearca macar putin, totul are un punct de pornire.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.