Azi am alergat la Crosul 1 Decembrie

Crosul 1 Decembrie Constanta 2015 (1)

Sau hai: Azi am alergat timp de 11 minute. Asta deoarece distanța la acest cros ajuns la ediția a 16-a, este de până în 3 Km. Astăzi au fost însă 2.28 Km.

Începând cu ora 11 și un pic, aproximativ 250 de oameni au alergat pe străzile Constanței la crosul cu repetiție de 1 Decembrie. Startul s-a dat din apropierea Primăriei și a continuat pe str. Traian un pic, pe Bd. Tomis un pic, apoi dreapta la Miga pe Ferdinand, apoi stânga pe Mircea cel Bătrân, apoi pe la Capitol un pic și sus pe Bd. Tomis spre punctul de Finish, în dreptul Liceului Internațional de Informatică. Simplu, nu?

Erau mulți colegi din Sanasport la fața locului. Ne salutam unii pe ceilalți când ne depășeam în alergare iar pe alții i-am găsit direct la Finish. Nu ne-am înregistrat la început și nici bon n-am primit. Ni s-a dat ceva de genul…

Crosul 1 Decembrie Constanta 2015 (18)

Nu, nu l-am mușcat eu. Așa arăta! Rușinică! Nici măcar apă n-am văzut să dea careva la final. Unii aveau câte un bidon în mână însă. Poate s-au terminat bidoanele… Rușinică!

Vremea a fost foarte bună. Eu m-am îmbrăcat un pic mai gros căci era înnorat inițial, dar imediat înainte de start, a ieșit soarele. Rece a fost oricum… Am alergat binișor să zicem. Îi analizam pe parcurs pe ceilalți participanți la acest mini-cros. Un puști tot sprinta și se oprea într-un mers la pas apoi sprinta iar. Culmea e că în modul ăsta ținea pasul cu mine însă. L-am lăsat în urmă și am observat mai departe ce și cum. Un tip ce părea a fi antrenor, îi certa destul de tare pe câțiva copii mici pentru că s-au grăbit prea mult la început și au obosit devreme. Cred că erau și puștii de la o școală sportivă ceva, nu știu. Nu am observat vreun incident prin trafic, oamenii se uitau curioși din mașină. Câțiva angajați de la unele restaurante din drum, ieșeau în fugă să vadă mulțimea de oameni. Oare…ce căutau ei la muncă azi? Ia să facem un control, două, două mii! La final, iar ne-am oprit buluc într-o coadă. Repet! E ceva total neindicat, căci nu trebuie să te oprești brusc după o așa alergare. Am văzut chiar și o fată ce a dat la rațe puțin. O alta tinerică plângea cu lacrimi de crocodil. Probabil nu a fost mulțumită de timpul scos. Sau i-a căzut smartphone-ul pe jos în alergare, de unde să știu eu?

Crosul 1 Decembrie Constanta 2015 (16)

Eu am scos 11 minute, alții 8 minute, alții și mai puțin. De la Primărie la Liceul Internațional…e ceva! Nu știu Daniel Antonaru cât a scos (președintele Asociației Sportive Sanasport), dar știu că a ieșit pe locul 2 și a primit acolo un 100 de lei. Lăsați-vă de job-uri și alergați, că uite cum se fac banii! Locul 1 a fost premiat cu 150 de lei iar locul 3 cu 75 de lei. Mai toți au primit de asemenea un tricou. Dragi organizatori de crosuri, luați exemplu de la Daniel Antonaru și premiați oamenii cu tricouri speciale pentru alergat, cum sunt acelea de la Maratonul Nisipului!

A fost o cursă plăcută. Deși distanța e mică, poate fi o ocazie de a da mai mult din tine, știind că vei ajunge la Finish așa repede. Următorul Cros în Constanța va fi probabil cel al Sanasport-ului, respectiv SantaRun (posibil 20 Decembrie). O să vă pun în temă la momentul potrivit. Până una alta, nu uitați să vă înscrieți la Maratonul Nisipului 2016.

Crosul 1 Decembrie Constanta 2015 (4)

Crosul 1 Decembrie Constanta 2015 (6)

Crosul 1 Decembrie Constanta 2015 (2)

p.s.

Despre autor /

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.