Aventură 4×4 pe Dealul Allah Bair din jud Constanța

Duminică, 20 Ianuarie 2019, are loc o aventură în natură cu cei de la Off-road în Dobrogea. Se pleacă dis de dimineață din Constanța și se ajunge la Mânăstirea de la Crucea și zonele sale aferente, precum Izvorul Tămăduirii, Pinus Nigra, Dealul Mesajelor, zonele de Păsări și Reptile și la final, pe Dealul lui Allah, cel mai înalt punct din județul Constanța, aflat la 204 metri altitudine.

Plecam din Constanta la ora 8 si ne grabim sa ajungem la Manastirea de la Crucea pentru a participa la slujba de duminica! Dupa slujba, daca vremea o fi frumoasa cum tot a fost in aceasta iarna, ne plimbam in natura, vom urca pe Dealul “Allah Bair” pentru a ne bucura de copaci si stanci, dar si de privelistea din varf. Vom explora intreaga zona si vom descoperi frumuseti si minuni.

Dealul “Allah Bair” este cel mai inalt punct (204 m) din judetul Constanta. Peisajul este tipic dobrogean, adica sterp in mare parte. Pe varful dealului se intinde si o zona fosiliera importanta. Practic cam toata stancaria care iese din pamant in partea de vest a dealului este de fapt un recif coralier, spun organizatorii.

Totul se va face cu mașini 4×4 iar costul participării este de 119 lei/adult, 79 lei/copil. Pentru înscrieri, alte tarife și detalii, intrați pe pagina evenimentului, AICI.

p.s. Sunt grozave astfel de drumeții și vă amintesc că am participat și eu la așa ceva, împreună cu cei de la JCI Constanța. Vezi articolul, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.