Astăzi este Ziua Mondială a Blogului

La câte informații am eu în cap, nici nu mai știu dacă știam că astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Blogului!

Din câte știam eu, astăzi se sărbătorea de fapt Ziua limbii Române și ziua unei amice vechi și ziua unui prieten care nu mai este printre noi. De Ziua Blogului nu știu dacă știam. Ziua blogului meu este cam pe 1 Ianuarie, că așa am vrut eu s-o pun, ca să țin minte mai ușor. Eu am blogul ăsta de prin anul 2007, pe când eram la facultate. Pe atunci, fostul blogger ddumi – coleg fiind cu mine – a descoperit că scriam pe un blog, dar nu pe platforma lui de suflet WordPress sau pe Blogger. M-a convins să-mi fac blog pe Blogger măcar și așa a apărut joienegru.blogspot.com.

Primul articol a fost unul wikipedian, despre orașul Constanța. De la banalitatea aia de articol a rezultat apoi mii și mii de articole, cu poze de la evenimente, cu recenzii, cu prețurile la pizza sau cu plângerile fără număr la adresa Primăriei locale și nu numai. Încă apar primul pe Google la multe subiecte. Să am blog mi-a format practic modul de comunicare și chiar și mai antisocial fiind, m-am regăsit fără să vreau la blogmeet-uri, trip-uri în grup la evenimente din țară și la distracție cu avionul, velierul sau cocoțat pe vreo clădire sau monument. p.s. Știu că de multe ori nu scriu corect gramatical unele articole, însă acelea sunt cele scrise improvizat și degajat, nedorind să impresionez pe cineva anume. Ca mod de scriere și comunicare, în profesia mea, nu mă încurc.

Am câștigat premii cu blogul, am câștigat și bani ocazional din contracte solide cu agentiile PR de absolut top din Romania și am primit multe înjurături, dar și foarte multe mulțumiri. Înjurături primesc mai puțin acum, însă lumea încă îmi mai mulțumește pentru o informație dată acum 10 ani, iar eu încă le răspund.

Încă mai scriu. Mai rar ce-i drept, dar sunt cu nasul în Internet în continuare. Încă mai fac și sesizări, chiar dacă nu le vedeți pe absolut toate pe aici. De exemplu, dacă miraculos a apărut medicamentul pentru cancer Vesanoid prin spitalul vostru…cu plăcere! Nici nu știți ce lupte din taste se duc pentru a rezolva astfel de situații iar o luptă din taste înseamnă mult! Înseamnă informație acumulată și procesată și reprocesată și apoi tradusă corect pentru destinatar. De asta un blogger e puternic, dacă e de fapt blogger.

Care e viitorul blogging-ului? I don’t știu. Eu văd că lumea încă citește foarte mult text online. Nu cred că moare blogul vreodată. Ca de obicei, vor ieși mulți în față pe nedrept cu un conținut Jadorian, dar cei care scriu bine și informativ, vor avea mereu puterea. Așa cred eu. Eu unul am prins pasiune pentru asta și de aia încă îmi plătesc o sumă măricică anual ca să țin viu acest blog, dar dacă TU nu ai pasiune pentru asta…nu cred că are rost să-ți pierzi vremea. Poți oricând să-ți faci „blog” pe Facebook sau Instagram sau vlog pe TikTok și aia e… Chiar o să meargă!

Pentru cei ce încă existați, gen Iamntz, Marius Cucu, chiar și Zoso… La mulți ani! Keep on keeping on!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.