Asta cu masca e ca aia cu fumatul…

De obicei nu mă repet în anumite subiecte într-un timp atât de scurt, dar iată că vorbesc iar de purtatul măștii! M-a iritat (sau inspirat) de data asta o tanti ce vinde legume în piață și ce apare la teveu zicând că e treaba ei și e sănătatea ei și poartă mască dacă vrea și cine nu vrea să fie pus în pericol, să nu vină la piață.

Auzi tu tupeu! Chiar așa se și întâmplă, tanti frustrată ce ești! Lumea nu mai vine la piață ca altă dată, lumea nu se mai duce la cinema, la teatru, chiar și la restaurant. Căci nepurtarea măștii duce la asta! Ah, e sănătatea ta? Păi dacă tu scoți virus pe gură DAR ȘI PE NAS și îmi dai mie, nu cumva tu atentezi la sănătatea mea? Văd proștii ăștia de polițiști în civil că vorbesc cu frumosul cu oamenii și le zic fiecărora la sfârșit „este vorba de siguranța dumneavoastră până la urmă…”. 1. E fals și Poliția ar trebui să și-o ia în bot pentru asta căci e o Instituție a Statului și cu atât mai mult n-are voie să mintă; 2. Să se pună problema așa cum trebuie! Să se zică că e ilegal și că vor primi amendă sau vor fi băgați la pușcărie, în spațiu limitat, unde să testeze acolo Teoria Covidului cât vor!

Mă uit la dialogurile astea stupide…

  • Bună ziua, sunt cutăreasca de la Poliție. Vă rog să purtați masca așa cum trebuie!
  • Eh, nu pot să respir!
  • Știu, dar gândiți-vă că e sănătatea d-voastră în joc…

Este exact același dialog ca cel imaginar de aici:

  • Bună ziua, sunt cutăreasca de la Poliție. Vă rog să nu omorâți pe nimeni azi!
  • Eh, mi-e foame și mie. Mai dau în cap cuiva că trebuie…
  • Știu, dar gândiți-vă că poate e păcat și vă vede Dumnezeu…

Nicio diferență! E ca aia cu fumatul ce n-a avut câștig de cauză. Aia cu nu mai fuma domnule lângă mine și cu e corpul meu și bag eu câtă otravă vreau… Doar că aici noxele sunt mai periculoase și mai eficiente ca daună pe timp scurt.

Până când autoritățile nu pun piciorul în prag cum trebuie, cum nici în stare de Urgență n-au pus maxim de bine, nu se va schimba nimic real. Oamenii ăștia din piețe, din autobuze și din toate mediile astea publice ne pun viața în pericol! De unde știu eu că fix grupa mea sanguină nu e cea mai predispusă la covid sau că am eu nu știu ce genă de Neanderthal (se vede?) ce mă face mai predispus la virusul ăsta? În fiecare zi vedem cum toți specialiștii se scarpină pe cap pe tema asta și nu-i de joacă. De ce-i de joacă în ochii Statului? Nu-i popular? Nici să mori nu-i popular!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.