Arta în nisip a artistului constănțean Claudiu Belecciu

arta in nisip constanta belecciu claudiu giorson

Zilele astea am făcut o baie în Mare pe timp de noapte. Pe lângă acest fapt mirific, am observat ceva pe plaja Modern unde mă aflam; ceva ce mi-a adus un plus de bucurie în acel moment.

Pe plajă, lumea era adunată în jurul cuiva. Este vorba de artistul local veteran, Claudiu Belecciu. Acesta lucra de zor în semi-întuneric la o nouă sculptură în nisip. L-am abordat și i-am dat chiar una din cărțile mele de vizită noi, pentru a-mi trimite mai multe poze cu ce face el. I-am spus că îmi era dor să văd astfel de sculpturi durabile în nisip, căci am mai văzut acum mulți ani, tot pe plaja Modern, astfel de rarități. “Probabil tot eu le-am făcut” spunea acesta. Avea dreptate. Uitându-mă pe vechiul website nisip.3x.ro (website pe care l-am mai menționat pe blog cândva), am recunoscut personajul.

A apărut în Presă chiar și din perioada anului 2001 (poate și mai devreme). Vă dați seama câtă experiență are și câtă pasiune durabilă? Este extraordinar! Mi-aș dori tare mult să mai văd în Constanța (sau în stațiunea Mamaia), evenimente de Artă în Nisip. Poate reușim să relansăm local o astfel de artă grozavă! Cine sare cu idei organizatorice?

Până atunci, hai să mai vedem câteva din exemplele artistului în cauză:

Pozele sunt găsite pe o pagină de Facebook la care puteți și voi să vă abonați printr-un Like pentru viitoare postări de această manieră. Hai să susținem astfel de artiști și să-i încurajăm! Pagina este facebook.com/SculpturiInNisip Like it! Share it! Tot tacâmul!

[Later Edit]

Mi-a fost adus la cunoștință că acest artist are probleme grave cu Legea. Vezi un exemplu de articol pe tema asta, pe site-ul Replica de Constanța, aici. Nici nu m-am gândit să-i fac un “google search” doar pe nume, căci după cum spuneam, am auzit acum mult timp doar de bine de dânsul. Chiar îmi pare rău să aud asta, căci îmi place arta ieșită din mâinile sale. Așadar, mă rezum la a promova doar ideea de artă în nisip, nu și fața alternativă a acestui artist. Aș fi șters această postare, dar respect Arta și cred că ar trebui să găsim cumva o cale să separăm omul artistic de omul infractor. E o alegere controversată, dar aleg să o fac!

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.