Apocalipsa societății: Ziua 1 fără apă la robinet…

apa curgand putin robinet Totul s-a întâmplat rapid. Am fost anunțați că vom rămâne noi unii fără prețioasa apă la robinet. Ce a urmat după acest moment, a fost haos…

Miercuri, 13 Aprilie 2016, o zi de un adevărat ghinion pentru jumătate din locuitorii Constanței. Pe stradă, oamenii se loveau buimaci unii de ceilalți, având urme vizibile la ochi de urdori nespălate. Un om plângea, căutând disperat un automat de cafea cu un leu în mână. Mașinile conduceau mai frenetic și mai nervos ca de obicei. Hypermarket-urile au profitat de tragedie și au crescut de zece ori prețul la apă. Domnii purtau pălării, doamnele baticuri. Tinerii mergeau în pas de zombie către școală, având părul șui și negelat. Unii, ca mine, au ales să înfrunte această cumplită tragedie acasă.

Ora 9:00. Bucătăria îmi este deja plină de pahare și farfurii nespălate. O muscă dă târcoale mizeriei din chiuvetă, murind și ea eventual de sete. Cafeaua am făcut-o cu apă minerală. După ce am amestecat cu lingura în ibric, am șters-o rapid cu un șervețel, pentru a o folosi pentru zahăr. Este dimineață și deja am consumat atâtea șervețele… Ahh…nu! Cafeaua asta îmi dă stomacul peste cap. Privesc WC-ul de la distanță. Are desigur capacul așezat jos. Nu…Nu vreau să-l ridic. Dar…trebuie.

Nu a trecut mult timp de când RAJA ne-a întors spatele, sub pretexul înlocuirii unui tronson din magistrala de alimentare cu apă, cu diametrul de 800 de milimetri. CET, Anda, Doraly, Gară, IC Brătianu, Caraiman, Șoseaua Mangaliei…mulți… Mulți suferim. Gata, RAJA! Promitem să plătim la timp! Nu mai vrem chinul ăsta. Ne-am învățat minte! Am luat pe merit APA iar acum plângem după această comoditate cotidiană. Închei acest articol cu gura uscată. Nu mai am energie. Totul se întunecă… Și apa se gată câteodată.

Despre autor /

5 comentarii

 • Nu știam de unde mirosul ăsta prin Ploiești venit de la CTA. Acum înțeleg problema.

 • Haide, că a anunţat din timp şi la tv şi pe site-ul lor, ca să se poată face provizii de apă! Oricum la ora 18 spuneau că îi dă drumul! Dormi şi tu până atunci! Sau poţi merge la mall, unde toaletele sunt relativ curate şi există şi wi-fi. 🙂

  • Joie Negru

   Fix eu sa nu fiu ala informat. De fapt, eu v-am informat pe voi despre! 😛

 • S-a anunțat foarte din timp, la Știrile Pro(st)TV de ieri dimineață, undeva pe la ora 7 și ceva (când se știe că locuitorii Constanței freacă …ula în fața televizorului, așteptând informații utile), și în Muget Liber, articol care abia a strâns 200 și ceva de vizualizări. Și au anunțat și pe site-ul lor, pentru că locuitorii orașului chiar știu pagina web a RAJA. Exact, fix ca o …ulă-n perete au anunțat.

  Bine, situația asta se aplică și la RADET, ENEL, Telekom și orice altă companie care oferă utilități, nu e numai RAJA de căcat.

  Ar putea să facă în …ula lu’ Android Mondialu’ o aplicație pentru smartphone-uri, cu ajutorul căreia să anunțe cu 2/3/4 zile înainte de întreruperea serviciului. Dacă n-am eu smartphone atunci are copchilu’ lu’ vecinu’ și tot se duce vorba prin scară, gen. Da’ ce rost are să facă un lucru util și normal în Romanistan, dă-l în morții lui de abonat/client, să se descurce, că există atâtea hypermarket-uri de unde se poate aproviziona. Muie RAJA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.