Aplicația asta de la Google îți subtitrează ceea ce zici!

 

Cei de la Google au scos o aplicație mobilă pe nume „Google Live Transcribe” sau „Transcriere live”, dacă ai telefonul instalat în lb. Română. Eu am downloadat-o de pe Google Play.

Intri pe Google Play și o downloadezi și îți alegi limba. Are toate limbiile posibile în ea, cred. Apoi, intri în aplicație și…vorbești. Cuvintele tale sunt redate în format text. Poți alege cât de mare să fie afișat textul.

Pe lângă utilitatea evidentă de a folosi asta atunci când vorbești cu o persoană fără auz, un medic (din Statele Unite cred) a descoperit că din cauza măștii anti-covid pe care o poartă, mulți pacienți nu îl aud clar atunci când vorbește. Așa că s-a nimerit să dea de aplicația asta și atunci când vorbește chiar și mai încet, aplicația îl înțelege și cu o mare acuratețe redă ceea ce spune!

E foarte tare. Eu m-am gândit că-ți ajută și atunci când ești în autobuz și faci cu mâna cuiva cunoscut de afară și îi zici papa, dar îți amintești că mai voiai să-i zici ceva și nu prea merge să țipi printr-un geam închis. Deci…aplicația! Îmi imaginez aplicația fiind folosită și la drive-in-uri de tip McDonalds, unde clientul vorbește prin microfon și poate nu auzi clar ceva. Merge pusă deci pe un ecran și să redea ceea ce zice. Asta dacă întâmpină ei problema asta. Nu știu, zic și eu. Tu la ce crezi ca ar fi tare de tot de folosit aplicația asta?

Despre autor /

3 comentarii

 • ionut

  mai mult de 1000euro nu a dat pe ea.
  toba arata a mai mult de 80k km.
  o sa te imprietenesti cu mecanicii de la service.

  geez….

  • Joie Negru

   Pai daca nici RAR nici 2 service-uri n-au vazut chestii grave, zic si eu ca poate e ok totusi.

 • ionut

  totul este posibil, inclusiv sa mearga fara probleme.
  eu te-as fi sfatuit sa cauti 1,2,3luni pe olx in fiecare zi anunturi puse de proprietari. filtru doar pe an, suma maxima, daca nu esti hotarat pe un model anume. si mers si vazut ce te intereseaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.