Blog de Știri, Evenimente & Trends
Aniversarea de 1 An prin Bulgaria în anul 2022
Aniversarea de 1 An prin Bulgaria în anul 2022

Aniversarea de 1 An prin Bulgaria în anul 2022

Îmi vine să spun că am început anul ăsta în forță cu deja două vacanțe în Bulgaria, însă am uitat că suntem la jumătatea anului. Zboară timpul ăsta… Am tot zis să scriu acest articol de ceva timp, dar iată că abia acum îmi fac timp de el. Află despre prima vacanță în articolul acesta de aici.

La doar o lună de la un mic concediu în Bulgaria (pentru perioada 20 – 22 mai 2022), am decis împreună cu soția (căci da, am și eu soție și încă e ceva nou pentru mine) să ne mai luăm un mic concediu tot în Bulgaria. Am ales să fac asta prin Booking.com. Dacă prima dată am fost în stațiunea Constantin și Elena, acum ne-am dus în clasicul Golden Sands alias Nisipurile de Aur. Dacă acum 2 ani ne-a prins bine un concediu la o locație din lanțul Grifid, am decis să alegem tot acest brand, de data asta încercând serviciile lui Grifid Metropol.

Este un hotel de 4 stele, all inclusive, adults only (adică fără gălăgia copiilor). Are vedere la Mare sau vedere panoramică la Mare și Pădure, are Wireless gratuit și merge ok, minibar gratuit, are parcare în proximitate ce te costă 20 leva pe zi (taxat la noaptea de cazare adică), are 2 piscine dar nu și piscină interioară, o sală mică de sport, un spa mic și pustiu, pool bar, sală de evenimente cu bar, restaurante… Check-in la 14, Check-out la 12. Față de Azalia, unde am stat în Aprilie, acest loc este Porsche. Adică dacă la Azalia îți dădea un halat rupt în buzunare și-n fund, aici totul era perfect și la standarde înalte ca detalii de amenajare a camerei și nu numai. Sau…aproape perfect.

CAMERA

Nu am rezervat cea mai fancy cameră căci nu prea avea rost. Toate arată bine și spațioase + luminoase. Baia de asemenea spațioasă și cu cadă plus muzică din boxele ascunse prin tavan. Am cerut o cameră liniștită, dar în perioada asta cam toate erau așa, noi fiind cam prima serie de turiști ce au ajuns în stațiune, vremea fiind ploioasă până atunci. Vederea superbă. Ceștile superbe de asemenea! Mi-au plăcut atât de tare încât m-am documentat despre ele și am aflat că sunt marca Villeroy & Boch.

PROGRAM

Eu vă mai pun și detalii de acest gen pe aici, căci nu le găsești pe site-ul lor sau pe booking. Mie îmi place să văd în avans la un hotel mai de toate, așa că măcar voi să știți în avans, dacă aveți de gând să ajungeți pe aici. În hotel nu era foarte multă lume. Eram puțini români, erau vreo 2 băieți din Ucraina ce rupeau barul în două dar ce erau la locul lor totuși, o familie britanică, niște germani… Global village, ce mai!

MANCARE

În caz că ați uitat de titlu, vă reamintesc: Motivul vacanței a fost de fapt aniversarea noastră de 1 an de la căsătorie. Am ajuns noi doar un pic obosiți de pe drum și am zis să încercăm să prindem o gustare. Am avut noroc că ne-am încadrat la sfârșitul programului de Snack. Dacă la Sentido Marea sau Azalia acest Snack însemna sandwich sau pizza și bere la țap și suc, la Metropol acest Snack înseamnă paste carbonara sau paste cu sos ragu plus alte găteli stil-fusion.

Este un All Inclusive mai aparte. Ai o zonă de auto-servire cu mici gustări și salate și fructe și multe, însă felurile principale ți le comanzi din meniu și poți să iei ce vrei și de câte ori vrei. O dată e suficient să iei ceva căci mâncărurile sunt sațioase. Sunt foarte arătoase de asemenea. Unele sunt mai bizare pentru gustul meu, cum ar fi orezul fiert parcă prea puțin sau la altă mâncare fiert puțin prea mult de ieșea terci. Per total însă a fost wow, mai ales mini-baghetele lor ciabatta de un mare gust!

ACTIVITĂȚI

De când am sosit la hotel, ne-am făcut de lucru. Am vrut să profităm la maxim de escapadă și să facem câte puțin din toate. Ne-am plimbat pe faleză și era PLINĂ OCHI de lume. Însă…ce nație domina zona oare?? Greșit! Nu românii de data asta ci…ucrainienii ucranienii ucrainanii ucrein….oamenii din Ucraina. Peste tot limba lor sucită și părul blond. FOARTE MULȚI. Ucrainenii au fost cazați prin hotelurile din regiune și uite că acum sunt cam…evacuați de acolo, căci a început sezonul turistic. Hoteluri ieftine, hoteluri mai de lux, toate erau pline de ei. Chiar și cel de mai sus, care arată într-un mare fel.

Lângă hotelul nostru, se afla și acesta de mai sus din imagine. Se numește Argisht Partez și pare și el un All Inclusive și are și apartamente multe în el, cu mașină de spălat și cuptor și tot. Nu este însă mare fiță așa cum pare. Grifid îl bate lejer. E impresionant însă la exterior acest Partez…

Mai jos de el, ajungi la intrare în stațiune și dai de un traseu de trail.

Ajungi la Nisipurile de Aur și n-ai ce activități extra să faci? Stai așa că te rezolv eu acum…! Deși prin anul 2020 eram practic prin aceeași zonă, habar n-aveam de frumusețea naturii din pădurea apropiată. Ai traseul albastru de 80 de minute de mers pe jos sau traseul galben de 90 de minute de mers pe jos. De abia în poze văd și eu acum durata, căci în practică noi ne tot întrebam când ajungem la o destinație anume. Puteai să ajungi la un izvor, la o mânăstire… Găseai pe drum câte un grup la un popas. Recomand să ai apă la tine, adidași, tricou de alergare ca să nu-ți transpire tricoul de oraș.

Zona de mai sus se numește AETCKN KbT adică POARTA PASIUNII. Se spune că pe timpul Zeilor, aici doi prinți îndrăgostiți s-au iubit, iar rodul iubirii lor a fost un iepure alb ce populează acum zona în numere restrânse. În fine, am inventat și eu asta acum, nu știu ce scrie acolo, dar părea să fie o zonă făcută cu fonduri UE pentru promovarea informației despre speciile de păsări și mamifere ce trăiesc în zonă. Dar da, sunt și iepuri cică…

Cei de la hotel mi-au dăruit o hartă cu puncte turistice în zona Golden Sands până în Varna. Este o hartă foarte utilă pe care vi-o las și vouă aici ca să vă ghideze. Adică e greu să cauți pe Waze un loc de parcare în Varna dacă nu știi ce naiba să scrii la search. Harta asta te ajută!

Când ești prin zonă și îți amintești de vorbele mele, intră pe joienegru.ro, caută din meniul blogului la Search “harta varna” și îți apare acest articol cu harta. Așa fac și eu de multe ori când vreau să-mi amintesc ceva. Bun blogul la ceva…

VARNA

De exemplu, pentru a ne plimba prin Varna, aveam nevoie de un loc de parcare. Pe hartă găsești. Am ales și eu ochiometric unul căutând ceva în centru și dând de muzeul de arheologie. Așa scrii pe Waze și îți apare “Muzeul Arheologic Varna” și voila! Te duce fix într-o zonă unde vezi imediat o parcare cu plată. Dai aici de un parcangiu sictirit, dar nu cred că e rău omul. Te costă 2 leva pe oră cu tot cu rest și bon și tot, deci nu vă panicați!

Nu mai stau să editez și pozele astea, dar cam așa arăta centrul Varnei. Lângă muzeu vezi un sarcofag – cel mai probabil furat din Constanța pe timpul când ne-au atacat bulgarii și l-au dărâmat pe Ovidius în nas de i-a spart stiloul -, monumente interesante și clădiri ciudățele, stil Art Deco pe ici pe colo, multe clădiri ce par istorice renovate de-andoaselea însă, cu doar un var și șters de detalii importante de pe fațade (mai toate) și tot așa. Întradevăr arată blocurile lor în mare fel. Cam ca la noi, vechi și gri, însă parcă nu prea vezi blocuri cu o fațadă refăcută, cu o izolație pusă… Traficul însă parcă e mai blând ca la noi, lumea ne-gonind ca nebuna pe străzi cu mașinile. Noi chiar avem o problemă serioasă la capitolul ăsta. În fine, la toate capitolele, dar la ăsta în mod sporit.

Am mai mers la Mall. Poți adăuga Planet Mall sau Ikea Varna în Waze și te duce acolo. Mai au și altele, dar n-am încercat. Poate data viitoare.

Așadar, în trei zile și două nopți chiar am avut ce face. Ne-am și bronzat un pic de tot. Eu am sărit în piscina cu apă recișoară, dar cu care te obișnuiai. Am băut cocktail-uri la bar. Ne-am jucat remi în sala de spectacole în timp ce un nene cânta la chitară (un alt cuplu de români se juca jenga). Aveam acces la hotel Encanto de lângă, căci era tot Grifid și am băut un suc și acolo… A fost bine. Hai că o lungesc cu încheierea! Poate încercați și voi un sejur pe acolo și să-mi spuneți dacă ați făcut un trail sau dacă v-a ajutat harta! Sau să-mi dați idei de alte hoteluri de calitate de această manieră, căci nu știu despre ele. Haide Ciao! Sau așa cum spun bulgarii la check-out: Să așteptați vă rog 5 minute ca să verificăm camera și să ne asigurăm că nu ați șutit ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.