Andrei Irimia revine la Malul Mării pe acorduri de pian

Nu cred că m-aș înșela dacă l-aș încadra orientativ pe Andrei Irimia într-o tipologie de romantic-vizionar. Acesta îmi inspiră atitudinea romantică prin observația lui și tânjirea după frumos. Partea de viziune este redată de omul-acțiune din el, cel care vede un proiect și insistă să-l pună în aplicare.

Nu mi-ar plăcea deloc ca noi constănțenii să-l uităm pe Andrei pentru un proiect fascinant de cândva pus în practică în Constanța. Acesta este omul din spatele celebrului eveniment “Filmul de miercuri”, pe care îl organiza sub egida Mișcării Culturale Constanța, în Door’s Club. Aveai absolut toate motivele pentru a participa la creația sa: film gratuit, public aparte, se și fuma la evenimentele astea, puteai câștiga diverse premii, puteai vedea pentru prima dată un film cu totul și cu totul aparte! Vă povesteam de o astfel de participare prin anul 2014 și ne adunam acolo varii nume ce au evoluat creativ în timp. Proiectul a fost lansat în anul 2010.

În data de 29 februarie 2020, începând cu ora 19:00, Andrei urcă pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, Constanța (situat pe str. Aristide Karatzali, nr. 16, vizavi de biserica Greacă de la plaja Modern). Aici își va interpreta lucrările din proiectul “Nuit Minimaliste”. Așa cum spune și el, se întoarce în locul de unde a început totul.

Biletul costă 40 de lei și poate fi achiziționat de pe website-ul iabilet.ro, de aici. Tot în acest loc găsim o descriere a evenimentului pe care o redau mai jos:

Andrei Irimia este fascinat de capacitățile muzicii minimaliste, interpretate la pian, de a genera spații pentru o introspecție delicată, iar compozițiile sale deseori se construiesc în jurul unei serii de emoții care sunt explorate atent, cu scopul de a oferi celor care iau parte în proiectele sale o deschidere spre propriul sine.


Idee de la care, în toamna anului 2019, a lansat primul său album solo, “Nuit Minimaliste”, un omagiu adus melancoliei muzicii franceze minimaliste, pentru pian.

“În viziunea mea, melancolia reprezintă un filtru de autocunoaștere, care invită la explorarea interioară, la atenția față de emoții, la o mai mare disponibilitate pentru <<răbdarea cu sine>>. Iar în termeni muzicali, această <<răbdare cu sine>> se construiește prin linii melodice simple, minimaliste.”

 

.:: website oficial Andrei Irimia

.:: bilete eveniment

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.