Ammos Mamaia e interesant ca loc, dar cu probleme

Voi ați poposit pe aici vreodată? La terasa Ammos din zona Blue Beach, Mamaia Nord? Am fost eu aseară și m-a lăsat așa un pic cam rece.

Că e 15 lei o bere la 330ml și e servită într-un pahar ciobit și 20 lei un păhărel de Jack, nici nu mai zic – însă e vorba și de servirea greoaie la așa pretenții și fițe.

Dacă ajungi la Ammos, mai întâi trebuie găsit loc de parcare. E 10 lei pe oră sau 8 lei pe oră prin parcările din zonă. Mai sunt și parcările Primăriei, dar n-am observat exact cât costa sms-ul. Dacă ești descurcăreț, găsești unde să parchezi bine prin zonă.

Eram două persoane plus o familie. La telefon cică n-au răspuns ca să facem rezervare. Am întrebat un ospătar dacă se poate o masă de 5 persoane și ne-a zis că totul e full, dar să întrebăm la o tanti cu niște foi în mâna. Aceasta a confirmat situația (deși sunt foarte multe mese pe plajă) și ne-a invitat să luăm loc la o masă în interior până se eliberează afară una. Ne-am așezat la masă și apare un chelner rătăcit și spune că e rezervat acolo, că totul e rezervat. Săracul… Ca în Război cu noul program cred. I-am spus că ne-a așezat cineva acolo și a strâmbat mirat din față și a dispărut. Ne-a lăsat cineva meniuri, dar nu s-a mai întors ca să ne ia comanda. Ș-așa nu rămâneam în interior, mai bine. Asta căci ne urla formația în cap. E chiar iritant. Unii clienți se distrează însă în acest mod.

Au venit și prietenii noștri, am întrebat iar de mese afară, iar să așteptăm (deși nu erau ocupate multe mese, dar nah…până nu confirmă cineva rezervarea cu prezența, bănuiesc că n-ai ce face). Ne-a găsit după ceva timp un loc la masă pe plajă, dar tot auzeam gălăgia grecească sau machedonească de la formație. N-au luat pauză. A trebuit să cerșim noi încă un scaun de la „vecini”. Apropo, cam joase scaunele pentru așa mese… Ne-a adus după un timp cineva meniuri. Peste vreo 10 minute a venit și ospătarul.

Ești loc de fiță, de frumusețe, de nu-știu-ce, dar să dureze atâta să vină cineva e nașpa. Păi voi ați auzit de sisteme gen CT Menu? Ai frumos aplicație pe telefonul tău, vezi meniul, alegi și faci comanda. Așa măcar știi că cineva te ia în seamă, faci comanda când vrei tu și ți se confirmă că o să vină și stai liniștit.

Nu. Noi trebuie să avem de-a face cu ospătari obosiți și iritați. Și-i înțeleg, pe bune, dar nu se cuvine. Păi i-a zis o persoană de la masă ospătarului că ce bine că a venit, că a trecut ceva timp. A zis-o jucăuș, dar era adevărat. Ospătarul, arogant, s-a uitat la ceas și a zis „da…de 5 minute de când v-ați așezat”. Nu știu cum de și-a permis, dar eu mă irit la disprețuri de astea!

În rest, au fost atenți ospătarii pe parcurs și te mai întrebau de sănătate. Mâncarea bună. Dacă ești în gașcă mare și vrei gălăgie și puțin dans balans, e de tine locul ăsta. Dacă vrei servire ca la carte și să poți să comunici cu prietenii la masă, nu e loc potrivit de așa ceva. Iar servirea… Pe bune că aș da la schimb ospătarii numeroși pe orice aplicație la îndemână! Ușor ușor, tot mai mulți vor ajunge acolo! Sper eu cât mai repede, că îți pătezi afacerea până una alta…

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.