Am conectat un router la router-ul RDS

viteza-01

Cam asta era viteza mea de la RDS, prin Router-ul primit de la ei. Eu nu știam că-mi dau ei router și mi-a și zis o tanti de la ghișeu că nu, dar uite că mi-au dat. Un router slab de tot.

Întretimp, eu cumpărasem de la Altex un router Tenda, cu 3 antene și cu viteză de până la 300 Mbps. N-aveam cum să conectez cablul de la RDS la el, dar aveam cum să conectez o mufă simplă de internet din Router-ul RDS în LAN1 al Router-ului Tenda. Instalarea a fost mega ușoară, conexiunea făcându-se prin ceva numit DHCP. Mi-a cerut din start o parolă și aia era conexiunea mea nouă de Wireless. Diferența?

viteza-02

Router-ul Tenda mi-a mărit cu mult viteza. Dacă îmi cumpăr un router și mai bun, o să facă și el la fel, ducându-mă spre un download și mai rapid. Așadar, se poate și uite că se vede imediat o diferență!

p.s. O chestie utilă de știut. Dacă vrei să te loghezi la panoul de control din 192.168.100.1 și nu prea vrea deși ai user și parolă, oprește-ți antivirusul puțin! La mine AVG nu mă lasă să mă loghez la panoul RDS. La Tenda n-am problema asta.

Despre autor /

10 Comments

 • Trebuie să fac si eu asta in curand. Router-ul l-am lasat la ai mei… ca sa nu ma mai car cu el dupa mine cand mai trec p-acolo. Problema e ca pe LAN merge cnad doreste, pe WiFi transferul e extrem de prost.

  • Joie Negru

   Pana acum, merge foarte bine.

 • In mod ironic Tenda sunt niste routere slabe comparativ cu alternativele existente pe piata. Deci daca ce ti-a dat RDS e mai slab decat ce e mai slab pe piata…

  • Joie Negru

   Pai RDS n-are treaba… Dar, nu pot sa ma plang de viteza de la ei, caci de ani de zile sunt multumit.

 • Anonymous

  Ce tip de router este cel de la rds?ai incercat sa modifici ceva setari in el?

  • Joie Negru

   huawei echolife hg8245h

   Daca cei de la RDS nu l-au configurat altfel, nu m-am bagat eu sa-i modific ceva.

 • Anonymous

  Acel echipament este un gpon in care intra fibra,ai putea sa incerci sa modifici setari in el,daca nu ai acces suna la ei,cu siguranta se poate obtine viteza mai mare pe wifi daca este configurat corespunzator

  • Joie Negru

   Cam vag. Ce setari as putea modifica?

 • Anonymous

  Daca intri pe pagina de administrare a echipamentului folosind o adresa de genul 192.168.100.1 si un user si parola(cauta pe google) in sectiunea de wifi poti schimba canal,putere emisie,standard wifi etc ca sa obtii viteza mai mare,dar nu stiu daca rcs permite acces,acelasi lucru poti sa faci pe tenda ca sa mai obtii niste mbps

  • Joie Negru

   La Tenda, pe Auto, vad ca am cea mai buna viteza. Restul optiunilor pentru viteza WAN sunt: 10M HALF-duplex, 10M FULL-duplex, 100M Half-duplex, 100M FULL-duplex. Le-am testat pe rand si nu imi rezulta nimic bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.