Am băgat laptop-ul în priză și…

verificarea problemei in mod simplu Ieri am trecut pe acasă la maică-mea. Am luat și laptop-ul cu mine. L-am băgat în prelungitor, l-am pornit, am stat pe el.

După o oră și ceva cred, am observat că e stins. Dacă îl lași aprins un timp și nu-l folosești, intră în modul de hibernare și îl aprinzi prin Power Button. Ei bine, nu se mai aprindea. Panică!

M-am uitat atent la el, m-am rugat la toți sfinții, l-am rotit și sucit și am observat că bateria era un pic scoasă. Adică, se făcea contact încă, dar era puțin mișcată. M-am gândit că asta a cauzat problema. Cred că îl mai am în Garanție dar și Garanția aia are niște condiții. Plus că să-l duci la un service și să-și bage nasul altcineva în datele tale personale sau să-ți șteargă ceva din greșeală…nu sună bine. L-am scos din priză, l-am mutat în cea de lângă de pe același prelungitor…ciu ciu. M-am resemnat. Am zis că poate îl duc a doua zi la service.

Azi dimineață, am zis să încerc iar să-l aprind. Știți voi, aia cu minunea în mintea românului. Culmea, chiar s-a aprins! Bateria pâlpâia a consumată săraca. A rămas aprins vreo două minute și…iar s-a stins. Deja aveam de aici o altă bănuială. M-am uitat puțin la prelungitor. Acumulatorul era băgat în prelungitor, dar prelungitorul…în aer. Așadar grava mea problemă a fost că n-am băgat prelungitorul în celălalt prelungitor, acum ocupat de instalațiile de la geam. Stupid de-a dreptul. Cu ocazia asta am aflat că după un an și jumate de când am laptop-ul, bateria încă mai duce mult și bine. Ba chiar se reîncarcă singură puțin.

Așadar, reminder pentru sinea mea: Când ai o problemă, verifică absolut mereu posibilitatea simplă! Mai ales aceea de conectat la o sursă de energie electrică. Doh!

Despre autor /

4 Comments

  • Ce ne-am face noi fără energie electrică?! 😀

    • Joie Negru

      N-am mai avea epifanii zilnice pe Facebook…

  • Păi laptopul tău nu are led de încărcare? Crăciun fericit!

  • sau să-ți șteargă ceva din greșeală…nu sună bine

    Tu nu ai backup?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.