Alo! Poliția! Până la pensie poate îl luați și pe nenea ăsta de aici!

Q"" Tot aud că cei din Poliție și Jandarmerie și nu numai se înghesuie ca șobolanii pe nava ce se scufundă să scape de meseria lor prin Pensionare anticipată. Se vede unde e interesul lor, căci străzile orașelor rămân la fel de nesupravegheate.

În plin centrul pietonal din municipiul Constanța, astăzi 2 August 2017, acum câteva minute și poate chiar și în aceste momente, nenea din poză stătea relaxat peste măsură, făcându-și somnul de…frumusețe. E o zonă lăudată de curând ca a fi maxim de controlată de către Poliție și Jandarmi, fiind cunoscută constănțenilor ca centru al țigărilor vândute la negru. Este vorba de zona Tomis III și am primit poza de la o cititoare a acestui blog. Nu, nu e curățată zona. Bișnițarii sunt acolo în continuare și mână-n mână cu Poliția constănțeană până la proba contrarie.

Pe lângă faptul că trotuarul ăsta e mereu aglomerat de florile din zonă și pe lângă faptul că zona e plină de bișnițari și taximetriști înghesuiți, mai vedem aici deseori fel și fel de scene precum acestea. Ce-i drept, m-a surprins și pe mine nenea ăsta ce visează la o viață mai bună sau ceva, dar nu din cauza acestei poze ci din cauza unei alte poze primite tot de la această cititoare. Hai să vedem ce au putut “admira” adineauri cetățenii, bătrânii, copii, salariații și nesalariații și toți trecătorii lipsiți de șansa unor peisaje decente și normale a mediului urban:

Perfect, nu? Așa Politică, așa Siguranță și Ordine, așa oraș! Chiar ne merităm noi soarta? Chiar în halul ăsta?

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.