Ajunul Coronavirus în Constanța!

Toată planeta se scarpină în cap și apoi urlă la rostirea unui cuvânt anume. Știm doar care e. Ei bine, lupta asta e una mai mult psiho-socială decât patologică. Adică mai mult ne afectează lipsa unei reacții bune, decât boala în sine.

Ho, mă! Că n-am fost în Carantină! Știu că scriu rar și nu știu de ce naiba se întâmplă asta, dar fac atâtea chestii în ultimul timp că nu mai am timp să refulez sau să mă exprim în scris pe propriul meu blog. De idei nu duc lipsă deloc. Nici de acțiuni de fapt. Ce rușine și ce păcat! Nu mai multă rușine ca ironia lui Nicola Zingaretti, un politician de renume în Italia. După cum e și povestea de aici, acesta a militat pentru promovarea în continuare a distracției din Italia, pentru a nu pierde Economia… Asta deși virusul era cât se poate de real. A ieșit în baruri și dă-i cu hashtag și tot și…s-a pricopsit cu Coronavirus. Ia de aici lecție de viață!

În România, e de abia începutul. N-aveam noi cazuri, dar apoi au apărut câte două, câte două zeci și nouă… Faza e că dacă am face teste mai multe, am avea mai multe cazuri. Și stai să vezi acum abrambureală fuzionată cu frustrări politice. Va fi un joc de „decizia mea e mai mare” și asta va face și mai mult rău. Iar românii când improvizează, tinde să fie asta undeva la o limită anume. Ba deloc foarte, ba foarte foarte. Și să vezi atunci revoltă socială!

În Constanța, zice un ziar local că nu sunt cazuri de Coronavirus. De fapt, două ziare. Două din patru existente… Nu mai analizez altele. Eu cred așa. Că nu avem Presă în Constanța. Nu una…conturată (să zic așa…). Adică, până o să aflăm noi ceva pe bune pe aici, se va fi întâmplat de mult inevitabilul. Și este inevitabil să ajungă un astfel de virus peste tot, inclusiv aici, că nu degeaba au golit constănțenii rafturile magazinelor, după cum vedem în imaginea de mai sus și în cele de mai jos (de azi, din Kaufland, de lângă Vivo).

Umblă vorba prin târg că avem și noi Coronavirusații noștrii locali internați și nu la Infecțioase. Vom vedea pe parcurs dacă se confirmă ceva, însă…e inevitabil, repet. În timp ce așteptam azi la coada eternă de la Farmacia Tei (nimic nou), mă uitam la un nene din față care tușea în pumn într-un mod stângaci și deloc reformat de noile știri. O fată cu mască pe față se tot uita înapoi la el, sugrumându-l mintal cu ochii ei de un căprui foarte închis, dar fără reușită fizică. Eu și prietena ne păstram distanța, cum spuneau și boxele din farmacie (să păstrăm un metru de ceilalți clienți, la coadă). Agenta de pază ne îndemna să ne înghesuim, câte 2 sau 3 sau câte 3 sau 4 pe linie, să nu iasă coada din magazin. Românește așa. Tot românește așa ne vom îmbolnăvi noi ca la carte!

Tușilă, așa cum îl numeam eu pe nenea ăsta, era acompaniat de o tanti. Se scărpina și aia în nas de zor și mă gândeam dacă oamenii ăștia realizează de fapt ceva despre situația asta. Nu. Nu realizează. Nici ei nici mulți. Mulți vor căuta să trateze boala fără vreun succes cu pastile banale. Mulți vor căuta să prevină ceva cu Aspirină în timp ce se șterg cu mâna la cur și apoi la gură și vor fi proștii norocoși ai lui Dzeu ce doar vor purta boala mai departe și nu-i va răpune. Mulți vor mânca sandwich de făină cu orez și conserve de pateu de porc și se vor îmbolnăvi oricum.

Festivalele nu se mai țin. Evenimentele mari ioc. Teatre, Muzee, Școli…totul închis. Să vezi cum apare în curând Legea marțială, căci Armata deja cred că are Agenda plină la cererea Autoritățiilor… N-am pe ce să-mi bazez concret vorbele, dar când s-a mai întâmplat asta concret în România? O luăm pe deducții logice…

Nu mai merge cu gândirea că se exagerează și că nu e chiar așa… Deja se întâmplă! Dar…asta nu e nimic! Încă n-am ajuns la punctul culminant al Evenimentului. În Constanța, inclusiv, e de abia începutul. Deci da, e bine să fim cât mai precauți și cu ceva provizii pregătite. p.s. Rămân mut când văd la Tv că se repetă că trebuie să ne spălăm pe mâini și că… Păi, scuze dar dacă la nivelul ăsta suntem, eu salut virusul ăsta și-l invit să-și facă treaba! Selecția naturală fie cu noi!

p.s. Partea cu Armata… [Vezi știre]

p.p.s. Partea cu virusul de mult pe aici, dar…ne-aflat… [Vezi știre]

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.