Ai mult mărunt și nu știi cum să-l schimbi?

Cred că toți avem pe acasă un borcan plin sau o scrumieră plină sau un purceluș plin de mărunt de 1 ban, 5 bani, 10 bani….etc. În cazul multora se ajunge la zeci de lei, dar nu îți vine să te duci la magazin să-i schimbi, că te știu vânzătoarele și te înjură, șamd…

Eu încă îmi doresc mult să văd prin oraș bancomate ce îți schimbă mărunții în bancnote. Nu există, dar la Kaufland găsești ceva ce măcar îți dă valoare pe monedele alea. La Kaufland de lângă Vivo, mai exact. Acolo au implementat de ceva timp și pet-ul contra bonul valoric cu care poți face cumpărături. Adică aduci sticle de plastic și le bagi într-o mașinărie și-ți dă bon valoric. În Italia am văzut cam la fel pe lângă un Penny, doar că-ți dădea Euro! Aia da motivație de reciclare! Ce-i drept, Cora Brătianu a fost printre primii sau chiar primul care a implementat o astfel de mașinărie cu bon valoric la schimb de PET.

Tot la Kaufland am văzut zilele astea o chestie nouă. Când te duci spre toaleta lor, o să vezi un aparat care îți primește măruntul și ce ți-l transformă apoi într-o chitanță cu care poți face cumpărături. E o treabă bună căci în sfârșit faci ceva cu atâta mărunt strâns. Totuși, rămân la prima dorință eu: ATM prin oraș ce-ți dă bancnote la schimb cu măruntul adunat… Sau există undeva prin România și nu știu eu?

Despre autor /

2 comentarii

  • Marius

    Tare, n-am observat prin Ploiesti d-astea :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.