Acest telefon are 4 camere foto și costă sub 1000 de lei!

foto via bluproducts.com

Hai să vă vorbesc despre un model de telefon despre care poate n-ați auzit vreodată: BLU. Noua versiune are două camere foto plus încă două camere foto! Hai să aflăm de ce!

BLU este o companie înființată în anul 2009 în Miami, SUA iar numele este de fapt un acronim: Bold Like Us. Prețurile dispozitivelor mobile ale acestora sunt accesibile iar vânzările au depășit cifra de 50 de milioane de unități.

Există și pe piața noastră o gamă variată de telefoane mobile BLU, însă ceea ce nu există încă pe piața noastră este noul BLU Vivo X. Acest telefon are 4 camere foto iar producătorii menționează că atunci când vine vorba de camere foto pe telefonul tău mobil, două sunt mai bune ca una și patru sunt mai bune ca două.

O logică banală, dar oarecum utilă prin sensul tehnic din spatele acestei configurații.

foto via bluproducts.com

Acest nou model are câte două camere pe fiecare parte. Camera principală (spate) este de 13 MP iar camera principală…secundară…de 5 MP. Camera secundară (frontală) are 20 MP iar camera secundară…secundară, are 8 MP. Fix de-andoaselea! Adică performanța este mutată aici pe ideea de Selfie! Așadar ambele laturi au câte două camere! Dar…de ce? Ideea camerei secundare pe fiecare parte este să creeze un efect numit “Bokeh”, adică o adâncime și un blur creeat în mod natural de către lentilă. Cam ceea ce ne place nouă la un aparat foto DSLR față de o “săpunieră”. Așadar sensul este unul spre ceva artistic, pentru fotografii de înaltă calitate. Ambele părți au blitz, desigur, iar blitzul frontal poate fi scăzut în intensitate.

Camera de 20 MP are un senzor Sony IMX376 ce împreună cu cea de 8 MP poate fotografia într-un unghi lat de 120 de grade pentru modul-panoramă și are de asemenea o funcție pentru a cuprinde în cadru un grup numeros de oameni.

Același tip de cameră duală de pe partea frontală o găsiți și la precedentul model Vivo V5 Plus. Vedeți un sample de poze și un review de fapt, aici. Mie nu-mi pare deloc o idee bună să sacrifici în Calitate camera principală pentru camera…selfie.

Telefonul este unul cu o diagonală de 6 inchi, are o rezoluție de 1440×720 cu display tip Gorilla Glass 3, cu un procesor MediaTek Helio 2,6 Ghz Octa-Core și o baterie incorporată de 4,010 mAh cu opțiune de încărcare rapidă sub două ore. Are 4 Gb RAM și 64 Gb memorie internă și slot microSD pentru încă maxim 64 Gb. Mai are și senzor de amprentă și recunoaștere facială. Funcționează pe varianta de Android 7.0 Nougat.

Cât costă? 299 de dolari. Până pe 24 Februarie 2018 însă, îl găsiți la prețul redus de 249,99$ pe Amazon (adică aprox. 946 lei). Poate fi livrat și în România, fiind momentan în pre-comandă.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.