A picat și blogul lui Cabral și a lui Eftimie și multe de pe Webfactor

Târziu, ca un tren CFR, mă bag și eu în seamă pe subiectul ăsta. Este un eveniment încă fresh totuși, ce ține de vreo 2 zile și este de-a dreptul viral momentan.

Webfactor.ro este (sau era și nu va mai fi) o firmă de Web-Hosting. Asta înseamnă că firma asta ținea în cârcă multe website-uri sau bloguri, precum cabral.ro, eftimie.net, tvdece.ro…și altele. Bloguri ce încă nu funcționează. Nici webfactor în sine nu mai funcționează. De ce? Oficial, nimeni nu știe, căci firma a luat postura neinspirată de silenzio stampa. Așadar, ca model de business: Așa NU!

Părerile sunt acum fel și fel, predominant negative. Curg comentariile la puținele postări despre asta, ca berea în burta unui petrecăreț de 1 Mai. Alții, gen Cetin, caută să echilibreze discuția: au greșit și unii, au greșit și alții. Eu nu prea văd ce legătură are un preț de 3 euro hosting-ul (pe an bănuiesc) când vorba “cât dai, atâta face” nu se aplică la Servicii – explicit descrise în Termenii și Condițiile contractului de vânzare încheiat prin click-ul dat și factura livrată. Adică…nu sunt deloc de acord cu Cetin sau cu alții la faza asta. Ah, dacă de 3 euro serviciul este explicit detaliat ca fiind cu anumite lipsuri sau uptime-uri negarantate…nah, atunci da.

Apoi mai sunt de acord cu altă treabă. Dacă vrei un blog mai bun, dai niște bani mai buni pentru serviciul respectiv de hosting. Să ai niște spațiu, să ai un IP dedicat, să ai un https și alte treburi. Dar vezi, aici vorbim de mecanisme tehnice mai degrabă și nu de calitatea serviciului.

Eu plătesc cam 380 de lei pe an pentru blogul meu (hosting+domeniu) și nu cred că e mult, dar nici n-aș vrea să fie considerat atât de puțin încât să nu primesc vreun răspuns la o sesizare sau să nu am blogul reparat cât mai rapid după un downtime spontan. Adică nu cred că există asta. Ca Lege. Ca drept al consumatorului. Cum ar fi ca agenția ta de turism să-ți spună: Hai cu noi în vacanță! Avem grijă de tine!!! Adică…nah, depinde cât plătești! Dacă rămâi fără avion, te descurci tu cumva… Dacă hotelul nu te primește…vezi tu…te descurci. Sună-ne și tu, dar vezi că uneori nu răspundem, că mai avem și noi alți clienți… Pe bune. Cum ar fi să se promoveze așa orice firmă ce prestează servicii? Ai mai colabora cu ei? Nu. Deci…nu există.

De asemenea, făceți-vă backup din cPanel sau ce aveți voi acolo! Really now! Ia să-mi mai fac și eu unul!

4 thoughts on “A picat și blogul lui Cabral și a lui Eftimie și multe de pe Webfactor

  1. vasile

    Am avut o intamplare fericita si tocmai de acea vreau sa va spun de Back-upuri.. In urma cu ceva timp am intampinat o problema legata de magazinul meu online, am modificat eu ceva minuni si mi-am sters baza de date cu clienti, asa ca am turbat de nervi, pana cand mi-a venit inspiratia sa le scriu celor de la suportul tehnic, mentionez ca am gazduire la ClausWeb, mi-au raspuns relativ repede la ticket si mi-au pus la dispozitie 5 back-upuri din 5 date diferite, numai sa aleg pe care . Asa DA ca model de business. Recomand ClausWeb pentru ca chiar sunt profi, si cand am fost in groapa si plin de nervi ca prin minune s-au rezolvat toate probleme.

    Reply
  2. Joie Negru Post author

    Si la MxHost al meu mi-au oferit de ales din ceva Backup-uri, deci nu stiu cat de rara e asta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.