10 lucruri incredibile întâmplate recent în orașul Constanța!

În nici 10 sau 20 de zile, am fost martor la atâtea știri de-a dreptul extraordinare despre evenimente întâmplate pe plan local. Da, e un cadavru în poza de mai sus. Foto via ziuact.ro, dacă nu mă înșel. Ajungem și acolo!

Constanța este un oraș în putrefacție, ca o gură bolnavă, plină de carii netratate. Primarul-marionetă pe nume Făgăbou sau ceva de genul, ar spune că astfel de exprimări aduc un prejudiciu de imagine orașului și că oamenii ca mine sunt rău intenționați. Zici că-i copil de grădiniță… Amintiți-mi încă o dată de ce anume l-ați votat!

În ultimele zile s-au întâmplat lucruri și s-au povestit lucruri din trecut, puse în practică azi sau urmând a fi puse în practică în ziua de azi.

N-am cum s-o iau ierarhic de la rău la mai rău, de la 10 la 1, căci toate sunt uimitoare. Un prim lucru „aparte” este o aparentă crimă din senin, un cadavru descoperit în piscina plină de culoare verde din zona stadionului Badea Cârțan din zona Tomis Nord. Badea Gheorghe Cârțan…un luptător pentru întregirea neamului românesc. Câtă luptă în van pentru un așa prezent… Nu zic că o crimă nu se întâmplă, dar un mediu precar și dubios condiționează astfel de…”descotorosiri”. Din anul două mii zece am tot discutat (cu poze cu tot de la fața locului) despre zona asta insalubră și totul a ajuns din rău în mai rău. Cât de PSD să fii? O să facem o vorbă din asta, cred. „Bă, dar tu ești chiar PSD…!”.

Numărul doi pe lista fără ordine e faptul că podul din zona Cora Brătianu (ce este reparat aparent de către doi oameni cărora le lipsește fiecărora în parte câte o mână și o jumătate de creier, la ritmul existent) se vrea „ornamentat” cu borduri din marmură! Di șhe? Păi chiar Fătălău a declarat public într-o emisiune că suntem un oraș bogat și că trebuie să ne mândrim cu asta. Am făcut o pauză acum. Nu știu ce jignire să dau vizavi de un astfel de om. Cred că o să caut să analizez de la ce cumătru sau partener de afaceri e cumpărată acea marmură, dar…v-ar interesa? V-ați mișca? Meh…

Pe locul 3, dar fără podium este proaspătul accident cu 4 victime de pe bd. Lăpușneanu. Chiar eram prin oraș în acel moment și am văzut 3 mașini de poliție împrăștiate pe bulevard și reporteri și mare agitație. Un tânăr de 20 de ani a accidentat pe trecerea de pietoni 4 persoane. Una a murit, una e în stare gravă, celălalte două nu cred că se pot declara prea funcționale, în fine… M-am mirat însă că era atâta Poliție în Constanța. Trei mașini da. Mare lucru. Atât de tristă e realitatea și neglijența lor, ăstora mână în mână cu hoții și prostituatele de pe Aurel Vlaicu. Ah, și acum se mobilizează și a doua zi la fel prin oraș cu sirene, ca să arate că sunt pe fază? Asta după atâta șpagă și dezinteres? O mizerie de instituție încă! Băiatul e cercetat în libertate.

Al patrulea lucru este despre o știre cum că o bancă recent montată în zona Casa de Cultură, a fost vandalizată. Auăleu! Cât m-am scărpinat pe cap! Banca aia recent montată este o bucată de piatră! Nu bancă. O piatră dreptunghiulară. Un comunicat anemic al Primăriei spune că vinovații sunt cei cu bicicletele și că există Gravity Park pentru scheme. Băi și chiar au zis-o așa, mă! Șmecherește-ironic! Cu programul complexului și tot! „Știi, dragă, dacă vrei să faci de astea, vezi că ai un loc anume și are programul ăsta și poți face de astea acolo, da?”. Eu mai scuip așa în alergare, dar ce-mi vine să alerg acumaaa… Marș mă! Cu piatra voastră cu tot! Și mai zice Pămpălău că locuitorii orașului nu respectă nicio ordine. Păi tu impui ordinea aia mă crețulino ce ești! Tu ca edil! Caută cuvântul pe dexonline și poate ai o epifanie. Caută și cuvântul „epifanie” acolo, dacă tot cauți chestii… Boule!

Pe locul 5 ar fi căcatul cu moț. Da da, ați auzit bine.

Acum câteva zile s-a terminat de amplasat o expoziție cu ceramică șamd pe faleza din proximitatea plajei Modern. Căcat cu moț. Hai! Îl vedeți și voi, nu? Îmi place că discută și amicii mei de pe forumul SSC Constanța despre chestia asta și despre multe altele și a observat imediat unul dintre ei cum cel mai jalnic lucru este mediul în care este amplasată această „artă”. Zici că e California după incendiu! Chiar și casa lui Fred Durst arată mai bine în prezent…

Șase… Ce să zic la șase? Jur că improvizez acum pe moment tot acest articol! Pe locul șase aș menționa noile autobuze RATC. Care sunt alea? N-o să știm până la Alegeri! Umbla vorba prin târg că ne-au costat o căruță de bani și că sunt de fapt mai poluante ca cele vechi. Nu mă încred în asta încă, dar am văzut interviul cu Căcălău prin care răspunde așa într-un mod de-al lui că nuuu, nu sunt autobuze poluante de care se ferește Uniunea Europeană sau ceva de genul. A zis-o așa într-un fel… Merită cercetat.

Șapte. 50.000 de euro un wc public în parcul Fantasio. Nu știu de ce se numește Parcul Primăriei căci Parcul Fantasio este. Cică sunt acolo 3 wc-uri publice ce au costat 50.000 de euro fiecare. Când Fecălău a fost întrebat de ce așa, a răspuns că hai să nu fim răi. Arată ca în Dubai un astfel de wc? Nu. Arată ca în România. Vezi aici. V-am spus că top-ul e incredibil, nu? Okei…

Pe locul opt și fără onoare se află și știrea cum că SC Confort Urban a început demolarea garajelor pentru a face loc pentru parcări. O știre cu repetiție și fără substanță ci doar cu un „fear factor” sperând ca proprietarii să ia măsuri singuri pentru asta. Aceiași inutili de Confort Urban ce pun pariu că nici astăzi n-au reparat amârâtele de trepte pe care le-am sesizat în anul 2017, Situația locurilor de parcare e încă în pom și încă se merge pe un „vedem noi…” vag și improvizat pe tema asta.

Pe locul nouă aflăm că nu mai avem contract cu hingherii în Constanța. Cred că se vede un pic asta, nu? Aud și din zona Brătianu scene incredibile cu câini aflați chiar și în curtea unor firme private ce ies liberi pe stradă fără vreo problemă, mușcând lumea. Dar, cui să-i pese?

Pe locul zece și aș putea continua, menționez că Policlinica nr. 2 din Constanța și-a renovat secția de Balneofizioterapie. Asta după…trei zeci și doi de ani! Merită deschisă o șampanie de pe Titanic pentru ocazia asta, nu?

Dar noi suntem răi, nu? Și vedem doar răul, nu? Hai să nu mai fim proști și hai să fim critici chiar, selectivi chiar! Nu merg lucrurile nu doar că sunt anumiți proști împotriva noastră atunci când suntem critici ci că sunt în numărul ăsta căci numărul oamenilor decenți se împuținează când nu există o unitate. O sută de ani de la Unire și noi tot trecem pe lângă cazuri de furt, crimă sau viol cu fața în pământ, ca să nu avem probleme. Așa atitudine, așa concluzii!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.