Ziua staţiunii Mamaia, 109 ani de la inaugurare!

108-ani-de-la-inaugurarea-statiunii-mamaia6
foto via wildart.ro

În data de 13 August 2015, va avea loc o nouă ediție ce sărbătorește Ziua stațiunii Mamaia. Acest eveniment este organizat de WildArt și Aqua Magic și susținut de proiectul Visit Mamaia.

Ziua stațiunii Mamaia a fost organizată și anul trecut și s-a desfășurat printr-o galerie de poze vechi, arătând portretele turiștilor din secolul XX. De asemenea, câteva fete au fost afișate pe post de modele, purtând costume de baie retro (gândite de designer-ul clujean Alex Moldovan), purtând un make-up specific (aplicat de către Ana Maria Tătărescu şi Ana Maria Rusescu) și având coafuri ca în anii vechi, realizate de Ionela Tănase.

Despre un eveniment inedit al celor de la WildArt vorbeam și în articolul de aici. Au făcut o treabă bună și chiar îmi doream să mai văd viitoare proiecte de la ei.

Evenimentul din acest an „109 ani de la inaugurarea staţiunii Mamaia” va fi marcat de o expoziţie inedită de cărţi poştale, vederi, care au circulat la începutul secolului al XX -lea, preluate de la Direcţia Arhivelor Naţionale, Constanţa şi cărţi poştale, vederi actuale, special create de artişti plastici români. Noile vederi create vor imagina locurile reprezentative din staţiunea Mamaia şi pe lângă faptul ca vor fi expuse publicului, vor fi puse şi la dispoziţia turişilor, gratuit şi timbrate pentru a putea fi expediate oriunde în ţară sau străinătate. Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică Aqua Magic va realiza şi un album de artă omagial al Staţiunii Mamaia, unde vor fi prezente toate piesele expoziției evenimentului „109 ani de la inaugurarea staţiunii Mamaia”.

spune pagina oficială de Facebook a evenimentului, pe care o puteți accesa aici.

De asemenea, acest proiect are și o componentă de strângere de fonduri. S-a stabilit un prag modest de 2500 de lei, pentru organizarea unui viitor eveniment de promovare culturală a stațiunii Mamaia. Puteți dona, accesând pagina de aici.

Despre autor /

Un comentariu

  • In urma cu mai bine de 100 de ani, in locul hotelurilor care se intind acum de la nordul la sudul statiunii, exista doar un catun de pescari, asezat chiar pe limba de pamant dintre mare si Lacul Siutghiol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.