Samsung Galaxy S6 domină în bătălia Smartphone-urilor!

samsung s6 Conform celor mai recente teste de putere software și hardware, noul rege al Smartphone-urilor este Samsung Galaxy S6.

Spuneam asta de curând și în postarea mea recentă de aici, unde îl vedem pe locul 2 tot pe Samsung Galaxy S6 dar varianta Edge iar pe 3 îl găsim pe fostul rege de acum puțin timp, respectiv HTC One M9. Nu este prezent iPhone în teste căci s-au luat în calcul doar sistemele pe Android. Ajung și la o comparație cu iPhone imediat.

Luându-ne după spusele celor de la Cnet, putem face un rezumat rapid cu părți Pro și părți Contra. Pro avem: corpul făcut complet din metal și geamul fin și puternic (Gorilla Glass 4), un cititor de amprente avansat, accesul la noile versiuni Android, dar mai ales camera foto de 16 Mpx! Contra avem: bateria ce este nedetașabilă și durata de viață a bateriei, lipsa posibilității de a adăuga card de memorie.

E un telefon diferit față de ceea ce a scos Samsung până acum. Mulți nu sunt obișnuiți cu bateriile nedetașabile dar aceste telefoane au întradevăr o durată de convorbire și de navigare mai mare. Aceste decizii au fost luate pentru a face telefonul mai subțire dar și mai eficient (din acest motiv Galaxy S6 Edge nu reușește să aibă aceleași performanțe). O să fie o provocare pentru bateria acestui Samsung S6 să suporte display-ul AMOLED de 557 pixels per inch (cea mai bună calitate display de pe piață în momentul de față), deși eu nu m-aș fi dus atât de departe cu rezoluția. Stocare în plus…chiar n-ai nevoie, deci hai să trecem la discuția despre de ce merită atenția noastră acest telefon!

Snapdragon-810-VS-Samsung-Exynos-7420-800x400

Cred că cel mai important lucru în orice telefon este Procesorul. El îți spune cât de repede poți să te miști când vrei să faci mai multe lucruri deodată sau când vrei să accesezi cât mai repede diverse informații și aplicații. Mai toți rivalii Samsung folosesc procesorul Qualcomm Snapdragon 810, dar Exynos este un produs făcut de către Samsung și își arată puterea prin o viteză mai mare în multitasking. Asta este prima treaba pe care o cauți la un telefon, mai ales la unul modern unde mai intri și pe Presa online, pe Facebook, pe un Endomondo sau un player și hai și pe 9gag!

samsung s6 closeupAl doilea lucru important pentru mine este camera. Eu am un (vechi) Samsung Galaxy S Advance iar camera sa are doar 5 Mpx, adică aceeași calitate precum camera frontală a noului Samsung S6. Chiar și la 5 Mpx, am întrecut în calitate Foto multe aparate ale prietenilor, inclusiv pe Sony Xperia Z3. Dacă la 5 Mpx a fost lumea impresionată de calitatea fotografiilor, dapăi la 16 Mpx (f/1.9)! Îmi place că poți să intri rapid în modul Foto dacă apeși de două ori pe Home button. Bun telefon pentru bloggeri, jurnaliști…paparazzi. Câteva exemple de Fotografii făcute de Samsung Galaxy S6 puteți găsi pe avinsgadgets.com sau puteți să vedeți o bătălie a calității foto între acest S6 și iPhone 6, pe celebrul tomsguide.com. Evident, Samsung Galaxy S6 a câștigat, chiar dacă iPhone 6 era destul de apropiat în performanțe.

Eu n-am fost fan Samsung, căci eram mulțumit de Nokia al meu. Dar, de când am vrut să-mi instalez și eu anumite aplicații și de când am vrut măcar pe Facebook să pot intra într-un mod decent, a trebuit neapărat să mă uit mai bine la Samsung. Pentru mine, e compania cea mai de succes a momentului, cu telefoanele cele mai atractive.

Ce mai e bun la Samsung Galaxy S6? Cadru de aluminiu mat în loc de obișnuitul plastic, încărcare baterie prin…Wireless, double-tap pe Home ca să-ți intre în Camera Mode (chiar și când e blocat telefonul), bateria se încarcă foarte rapid, amprenta pentru deblocare sau cumpărături prin Samsung Pay (să sperăm că Big Brother n-are nimic de-a face cu asta), monitor cardiac, senzor IR (pentru a folosi telefonul ca telecomandă), mod Smart Share pentru a vedea conținutul de pe mobil pe smart tv și viceversa, culoarea albastru-topaz a telefonului (ca adiție la obișnuitele alb, negru și gold) sau Gear VR – un mod de realitate virtuală, tip Oculus Rift.

E un telefon avansat. E telefonul cel mai avansat în prezent. Nu-l laud mai mult sau mai puțin decât este lăudat și de către alte persoane obiective. Atâta timp cât ești cel mai rapid și cel mai bun, chiar și pentru o perioadă anume de timp, merită să primești atenție multă pentru asta!

Dacă vrei și tu acest model, caută partenerii oficiali ce vând acest produs, folosindu-te de website-ul samsung.com.

Despre autor /

3 comentarii

  • Prea tare telefonul si ai punctat foarte bine in articol. Cred ca se va vinde incomparabil mai bine decat iPhone 6 care din cate am vazut pe net i-a cam dezamagit si pe fanii iPhone. Multi vor face trecerea catre Samsung chiar daca increderea in sistemul de operare nu este la fel de mare precum in IOS. Ca si design nici nu as sti ce sa aleg intre S6 si S6 edge. Amandoua imi plac foarte mult.

    • Joie Negru

      Sincer sa fiu…si eu as alege un Edge pentru design. Dar imi place performanta S6-ului standard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.