Renault Zoe în vizită, la Maritimo Mall

renault zoe constanta 2015
Mâine de la ora 11:00, în parcarea Maritimo Mall, poți să descoperi noua experiență a mașinilor total electrice. Umblă vorba în târg că te poți plimba gratuit cu Twizi și Zoe, două mașini electrice de la Renault.

Cea din urmă este o mașină predispusă unor vânzări în masă pe domeniul Automobilelor Electrice, datorită părților tehnice avantajoase. Are un aspect mai puțin de prototip din gumele Turbo, deci poți ieși bine mersi cu această mașină în trafic, făcându-te observat cât este suficient. Autonomia mașinii este de 150 de ore Km cu bateria încărcată la „toate liniuțele” (în condiții de vreme temperată, în mediul suburban). Problematică e situația că în România nu prea avem stații de reîncărcat mașiniile electrice dar conform normelor UE, sunt în plan.

STYLE DE VIE PERSONNAGES

Zoe are o viteză limitată la 135 Km/h, este total silențioasă desigur, se poate reîncărca total chiar și în 30 de minute (în cazul fericit) iar transmisia este strict automată. Să nu uităm de asemenea că ZoE este Zero Emisii de CO2. Încărcarea se poate face și altfel, dar durează mai mult: Scoți telefonul de la încărcat și bagi mașina! Da, mașinile electrice se încarcă și la prizele din casă! De obicei îți ia cam 20 de ore să faci asta, dar la Zoe cică ar dura doar 11. Cu un Kit de încărcare îi poți grăbi viteza de reîncărcare iar la o stație de reîncărcare îți ia în general cam juma de oră să alimentezi.

Prețul unei astfel de jucării de viitor, pe o piață ce a crescut chiar și cu 50% în ultimul timp, începe de la 17.000 – 18.000 de Euro. Pare a fi o mașină foarte apreciată de foarte mulți oameni de pe mapamond. Cum prețul unui baril de petrol nu va mai scădea la cote ce cândva poate erau mai suportabile, firme precum Renault n-au cum să nu mizeze pe Mașinile Electrice. Hai că ușor ușor, vine și Viitorul ăla la care visam cu toții !

p.s. Vezi un Test Drive de acum 2-3 zile, pe blogul lui Chinezu.

Despre autor /

2 comentarii

  • O mica observatie in legatura cu autonomia masinii: 150 de km, probabil, nu de ore. Nu de alta dar telefonul meu devine gelos ca are masina autonomie mai mare ca el :))

    • Joie Negru

      Ai si tu dreptate. Am modificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.