Poze și Păreri de la Aeromania 2015!

Aeromania 2015 by joienegru (63)

Ieri am făcut o drumeție până la Aeroportul Tuzla pentru a participa la evenimentul Aeromania 2015.

Eu am plecat cu Mosa cu ultimul RATC gratuit disponibil, un dublu-etajat ce a prins foarte bine, chiar și pe ploaia ce a început în jurul orei 16:00.

cu ratc dublu etajat aeromania 2015

Eram patru persoane la etaj și ne-am adăpostit puțin sub partea lăsată din față. Noi am fost mai curajoși și a meritat aventura căci ne-am distrat enorm până la destinație. Aproape de Aeroport, cozile interminabile de mașini blocau strada. Apropo, a plouat mai mult doar în municipiul Constanța.

Aeromania 2015 by joienegru (2)

Lumea ce aștepta la coadă se temea că din cauza cerului înnorat și a vântului nu se va mai organiza evenimentul. Piloții curajoși și experți aveau alte planuri însă și au făcut un show pe cinste de la startul evenimentului până la final! Chiar m-am amuzat când am auzit un copil ce intrase în perimetrul scenei cum rostește uimit un „wow” sincer, văzând una din manevrele aeriene de pe cerul plin de nori groși dar frumoși.


Era foarte multă lume la fața locului, ce era împrăștiată în zonă, pe pături și scaune sau la cozile lungi la mici, bere sau chiar la puținele wc-uri ecologice disponibile. Zona VIP era și aceasta plină de oameni iar acolo m-am întâlnit cu colegii mei bloggeri. Am reușit să am acces acolo datorită lui Adrian Siea ce mi-a înmânat o invitație primită de la Cristina Mitchievici (Commercial Director Aeromania), cu care am comunicat de asemenea și care m-a asistat repetat pentru acest acces.

Zona VIP nu era cea mai potrivită pentru fotografi, căci a fost cam dificil să pozez ceva prin gardul ce ne limita vederea. Aș recomanda construirea unei platforme înalte din lemn, strict pentru fotografi. Apropo, citiți despre un concurs cu poze de la Aeromania, pe blogul lui Emilian. Am avut acces însă fix pe lângă avioanele aflate la sol, zonă explorată împreună cu bloggerii constănțeni participanți.

Aeromania 2015 by joienegru (67)

Aeromania 2015 by joienegru (58)

Aeromania 2015 by joienegru (65)

Ne-am simțit minunat acolo. A fost cu adevărat o experiență memorabilă și uite că vremea a ținut totuși atât cu organizatorii dar și cu miile de spectatori veniți din diferite direcții pentru acest show.

S-a înserat apoi și a urmat un joc de avioane și un program pirotehnic modest dar de efect și impresionant pentru vizitatori.

Aeromania 2015 by joienegru (72)

Aeromania 2015 by joienegru (75)

Aeromania 2015 by joienegru (1) Nu are cum să nu te cucerească astfel de imagini și a fost cu siguranță un eveniment uriaș pentru zona limitrofă dar și pentru regiunea noastră. A meritat să-mi rup un timp din program pentru un asemenea spectacol! Îmi era sincer dor de un show aviatic!

Ca să fiu corect, hai să trec în revistă și câteva lucruri Contra a evenimentului:

– Wc-uri prea puține pentru atât de mulți oameni – sincer să fiu, mulți cred că și-au petrecut 50% din timp doar pe la cozi;

– Dozatoare de bere insuficiente – din nou, numărul de vizitatori a fost atât de mare încât și aici așteptai foarte mult pentru o simplă bere. Am observat și în zona VIP o ordine greșită a servirii, căci stăteai la o coadă de zeci de oameni (ce cumpărau și mâncare), pentru a-ți cumpăra doar o bere. Ar fi trebuit făcută separat această vânzare;

– Gardurile – vedeai dezavantajul acestor garduri mai ales în zona VIP. Repet, recomand construirea unei platforme. Până la urmă, doar o dată pe an ai ocazia să impresionezi un public așa numeros;

– Bănci – îmi șoptește cineva în cască faptul că ar fi trebuit să existe mai multe bănci (chiar dacă erau numeroase pe alocuri). Cât să stai în picioare?;

– Show-ul pirotehnic – l-aș fi făcut mai mare și mai impresionant și mai devreme puțin, ca să nu pierd fix ultima cursă gratuită RATC sau alte curse a microbuzelor cu destinația Constanța.

Ah, da! Am plecat spre casă la ora 22:00 și am fost nevoit să iau…ocazia. Am avut mare noroc cu un băiat de treaba ce mi-a făcut loc mie și prietenei în mașina lui ce mergea spre Constanța. Bun băiat!

Cum am zis, per total, Aeromania 2015 a fost în sinea sa un show minunat ce a impresionat prin abilități de pilotaj și mult curaj. Este un eveniment ce trebuie susținut și îmbunătățit tocmai pentru a-și arăta adevăratul potențial! La cât mai multe ediții!

Găsiți toate pozele mele pe Facebook, AICI. Îi mulțumesc bloggerului Alexandru Busuioc că mi-a împrumutat DSLR-ul său și le mulțumesc încă o dată organizatorilor că ne-au implicat și pe noi bloggerii în acestă campanie importantă!

p.s. Care a fost unul din aparatele de zbor ce mi-a plăcut mult? „Țânțarul”!

Aeromania 2015 by joienegru (57)

Despre autor /

6 comentarii

 • Si noi am pierdut ultima cursă RATC :) Am apelat la o variantă ajutătoare. Am sunat un prieten. Daca spectacolul era programat să se încheie mult mai târziu, corect era sa se plece conform. In rest, felicitări piloților, meritul este al lor in totalitate, ca ne-au tinut cu ochii indreptati spre cer si nu am mai observat neajunsurile de la sol… Mă mir ca nu v-am văzut, dar stai, voi erati in tarcul VIP- urilor :))

 • Dincolo de articol și fotografii, care mi se par foarte bune, cu toate că nu știu ce aparatură folosești, îți recomand să schimbi galeria pentru fotografii. La mine, se încarcă greu și a durat o eternitate să văd toate fotografiile pe ecran rezonabil :)

  • Joie Negru

   Nikon D200 cu obiectiv Sigma 28 – 300mm. O sa caut si alte galerii, sa vad… Mersi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.