Măcar o zi fără fumat în Restaurante !

31 mai 2015 - ziua fara fumat Adi Hădean, bucătar și fost membru din juriul MasterChef România, propune pe blogul său o zi fără fumat în Restaurante.

Ca să nu fie exagerat, ca alții care propun după ureche interzicerea totală a fumatului în spațiile publice din România, acesta propune doar interzisul fumatului prin lege în spațiile unde se servește mâncarea. Există întradevăr o Lege aflată în dezbatere la Camera Deputaților dar în forma ei, nu va fi aplicată în niciun caz. Dacă se analizează anumite situații și dacă se interzice Fumatul în anumite spații doar (întradevăr, în locurile unde mănânci) atunci parcă sună mai realizabil.

Și eu fumez dar o fac mai mult ca „sport social”. De unul singur nu prea o fac. Deși nimic nu-i mai bun ca o țigară după o masă copioasă, ar cam trebui să acceptăm că țigara nu-și are locul unde lumea mănâncă (fie spațiu public sau privat). Apropo, asta cu țigara după masă nu e și părerea mea. Am făcut-o de puține ori și mi se pare groaznic. Anulează senzația bună de după mâncare. Fumătorii înrăiți mă contrazic probabil, sau nu mai stau la analize. Cât despre spațiul privat… Observ că mulți, chiar și în casă la ei, nu se simt și fumează chiar și atunci când un musafir mănâncă din farfurie. Nu e frumos! Ba chiar e deranjant!

Așadar, dpdvd al meu, să se interzică fumatul în restaurante! Nu mă supăr. Ar trebui să existe totuși baruri unde să fumezi dar mi-ar plăcea să văd și baruri unde nu se fumează ci unde doar se bea. Momentan, patronii de astfel de localuri sunt reticenți și le e teamă să încerce aceste lucruri. Poate dacă se înscriu cât mai mulți din ei în această campanie, vor vedea mai bine câte sunt criticile și câte sunt aprecierile. Asta poate îi va încuraja să încerce ceva aparte, cerut totuși de multă lume.

Campania #EatThis pornește începând cu data de 31 Mai 2015 (Ziua Mondială Împotriva Tutunului) și are nevoie de ajutorul patronilor de localuri de servire și consum care să se înscrie la adresa adi pentru a-și comunica dorința de a participa la măcar o Zi Fără Fum în propriul local. Aceștia sunt încurajați să invite Presa și Bloggerii pentru a testa de asemenea ziua sănătoasă din localul lor. Noi suntem pregătiți! Dar voi?

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.