La o plimbare pe Mare cu șalupa Dream Explorer!

Plimbare Agrement Constanta Dream Explorer  (1)

Nu pot să spun că aveam pe To Do List acțiunea de a mă plimba pe o șalupă, însă uite că ieri s-a întâmplat întocmai asta!

Ieri m-am aflat în zona Cazinoului de pe faleză cu bloggerul puștiul.ro. După o mică activitate în zonă, ne-am întâlnit și cu Mosa mea și am stat puțin la o terasă. De acolo, am aterizat din întâmplare în situația de a beneficia de o plimbare cu șalupa Dream Explorer.

Este o șalupă de tip RIB (Rigid Inflatable Boat), având o bază solidă din fibră de sticlă ce continuă cu aproximativ un metru sub linia de plutire a ambarcațiunii. Este deținută de Dan Mancaș, cel ce a înființat afacerea de plimbări de agrement și alte activități sportive și de către partenerul său, Ioan Malciu (vice-președinte JCI Constanța).

Ieri am fost 10 persoane pe această șalupă și am pornit plimbarea din Portul Tomis. Skiper ne-a fost Dan iar la bord s-a aflat inclusiv Vladimir Briscariu, Fotograf profesionist, Profesor și Manager ce deține firma Foto PRO Constanța. Alături de acesta, au mai urcat pentru prima dată într-o ambarcațiune și doi dintre elevii săi, ce primeau ocazional indicații despre diverse încadrări și tehnici de Fotografiere. Ne-am plimbat până în dreptul Cazinoului și am avut ocazia să-l văd în sfârșit de la spate, din largul Mării. Valuri mari nu erau iar vremea a fost răcoroasă dar bună. Când prindeam viteză, în jur de 4000 de turații ocazional, șalupa „galopa” pe suprafața apei. Nu am fost stropit mai deloc de valurile provocate de acțiunea ambarcațiunii, chiar dacă eram foarte aproape de nivelul superior al apei. Asta mi-a plăcut cel mai mult. Senzația de a fi atât de aproape de nivelul zero al Mării! Cred că a durat în jur de 25-30 de minute această plimbare. N-am fost atent la timp, căci eram prea captivat de peisajul unic oferit de o asemenea poziționare rar trăită de mulți oameni. A fost un moment superb al zilei mele de ieri!

Hai să intru în câteva detalii tehnice sau organizatorice. Pe sezonul de Vară, acest serviciu a putut fi abordat de turiști sau localnici la prețul de…20 de lei de persoană. Da, doar atât! Acesta era prețul pentru Adulți iar copiii plăteau doar 10 lei de persoană. Programul uzual de plimbări este ora 19:00 – ora 22:00 (curse din 30 în 30 de minute). Acesta este însă variabil în funcție de cerință. Cursa durează de obicei 25 de minute. Traseul este Portul Tomis – Cazino. E o distanță mică, dar nu o percepi așa, datorită manevrelor de întoarcere în cerc sau de avansare în larg. Capacitatea recomandată este de 10 persoane plus echipajul, dar o astfel de ambarcațiune poate acomoda în jur de 18 persoane! Cu cât e mai mică greutatea, cu atât e mai mare viteza însă.

Pentru aceste detalii i-am luat un interviu lui Dan Mancaș, acest om multilateral ce are ca profesie adițională și pe aceea de…Sensei. Acesta predă tehnici de autoapărare de asemenea. În mâini mai bune de atât, nu aveți cum să fiți!

Mi-a mărturisti că e greu în perioada de extrasezon să mai organizeze astfel de curse la un preț de chilipir datorită costurilor ridicate de întreținere, transport și alimentare, dar că organizează varii curse la cerere, predominant curse de grup la 450 de lei pe durata de o oră. Acestea se fac tot în Portul Tomis sau pe Lacul Siutghiol. Merită! Este o experiență cu adevărat plăcută dar și plină de adrenalină!

p.s. În luna August a anului curent, au avut parte de o asemenea experiență și bloggărițele noastre locale Urban Maria și Diana Slav. Vezi o recenzie a Mariei pe blogul acesteia, aici.

Pentru a rămâne la curent cu acest serviciu util și plăcut din Constanța, vizitați pagina oficială de Facebook Dream Explorer.

Haide să vedem și un filmuleț făcut de mine, în timpul acestei experiențe aparte de ieri:

Despre autor /

3 comentarii

  • plimbare placuta!
    chir mi-ar placea si mie sa vad faleza din larg!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.